Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Veréb Tamás is fellép a REÖK gyereknapján

Veréb Tamás is fellép a REÖK gyereknapjánA csupa szív, hős púpost Veréb Tamás alakítja majd nyáron a musical Dóm téri előadásain. Fotó: Gregus Máté
Szeged - A notre-dame-i toronyőr jegyében telik a jövő szombat a palotában. A kicsik közösen rózsaablakot festhetnek, és a musical karaktereinek is beöltözhetnek. Sőt, az ikonikus párizsi katedrálist is a Reök-palotába varázsolják a szervezők a gyereknapi programon.
Május 27-én, gyereknap előtt egy nappal különleges rendezvénnyel vár kicsiket és nagyokat a REÖK. Ha külsőleg nem is változik tetőtől talpig a párizsi Notre-Dame-má, mégis Victor Hugo varázslatos történetét idézi meg a palota a következő hétvégén 11-től egészen este 9 óráig.

A klasszikus nagyregény alapján született meg az a gyönyörű szép zenés darab, amelyet idén mutat be a Szegedi Szabadtéri Játékok a Budapesti Operettszínházzal közösen. A REÖK pedig a frenetikus musicalbemutató apropóján erre a tematikára fűzte fel gyereknapi programját, ami arra is alkalmat teremt, hogy a gyerekek közelebbről megismerkedjenek az ikonikus francia katedrálissal.

A szombati gyereknap 11 órakor indul, amikor is bemelegítésként rendhagyó, családi palotasétán járhatják be az érdeklődők a Reök-palota meseszép helyeit. 12 órától a REÖK előtti téren, a musical által ihletett forgatagba várják a gyermek és felnőtt látogatókat, méghozzá francia finomságokkal, trikolór vattacukorral, Esmeralda „bűbáj koktéljával" és Frollo „méregpoharával".

A nap közös kézműves projektje a Notre-Dame egyik leglátványosabb részletéhez, a monumentális, százféle színben pompázó, hatalmas rózsaablakhoz kapcsolódik. A különleges épületrészlet mását alkothatják meg a gyerekek együtt a foglalkozás keretében. Ám nem csak ezzel érezhetik magukat a Disney-karakterek világában a kicsik: arcfestéssel és jelmezekkel Quasimodóvá vagy Esmeraldává változhatnak, kedves családi emlékként pedig fotózkodhatnak notre-dame-i harangunknál. A felnőtteknek az ezen a napon ingyenes Nyári Tárlat biztosít kikapcsolódást.

Délután fél 5-től a musical főszerepeit, a csupa szív, hős púpost és a bájos cigánylányt játszó Veréb Tamás és Gubik Petra, a Budapesti Operettszínház művészei éneklik el a REÖK előtti színpadon az előadás legszebb dalait. A nap off programjaként az esti órákban pedig a Notre-Dame fantasztikus részletei színesítik
a REÖK átriumának falait.

A vetítés segítségével alternatív, zenés idegenvezetésen vehet részt minden korosztály. A szabadtéri augusztusi bemutatójára jegyet váltó nézők csak ezen a napon ajándék csokoládét kapnak belépőjük mellé. A részletes gyereknapi programot hamarosan a REÖK honlapján és Facebook-oldalán közli a palota.
(X)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó árú csemegeszalámi előzte a nagyokat

Jó árú csemegeszalámi előzte a nagyokat
Meglepő eredménnyel, a Karát győzelmével zárult csemegeszalámi-vaktesztünk, amelyen évszázados receptúrájú és saját márkás termékek is szerepeltek. Az ötfős zsűri egytől tízig pontozott. Tovább olvasom