Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Verekedés a kiskörúti lángosos előtt

Szeged - Két társaság szólalkozott össze a napokban éjjel fél háromkor Szeged belvárosában egy lángossütő előtt. A vita tettlegességig fajult, két fiatalt előállítottak. Bár sokan látták a verekedést, csak a lángossütőben dolgozó fiatal vette a fáradságot, hogy értesítse a rendőrséget.
– A belvárosi lángossütőben dolgozom, a Tisza Lajos körúton, a Borpatika mellett. Az egyik nap hajnali fél három felé jött egy 25-30 év körüli fiatalokból álló társaság enni. Kicsit ittasak voltak, de nem voltak nagyon részegek. Rendeltek, bedobtam a tésztát a sütőbe. Az egyik fickó kicsit spiccesebbnek tűnt a többieknél. Jókedvű volt, humorizált, nyomogatta a pénztárgépet. Rá kellett szólnom, hogy hagyja abba – idézte fel a napokban történteket Nimcsovits Gyula. A lángossütőben dolgozó fiatalember elmesélte, míg sült a lángos, két másik fiatalember érkezett. – Látszott rajtuk, hogy balhésak. A jókedvű férfi velük is poénkodott, odaszólt nekik, hogy rendeljenek nyugodtan.

A két fiatal srác ezt nem vette jó néven. Elkezdtek vele kötözködni, hogy „Mit magyarázol? Takarodj innen!". A férfi társai mondták a két fiúnak, hogy ne hallgassanak rá, mert be van rúgva. Ekkor kezdődött a dulakodás.

Egy telefon elvárható

Szilágyiné Bay Lujza nyugalmazott rendőr alezredes, bűnmegelőzési szakértő szerint ha egy állampolgár bűncselekményt, vagy ehhez az esethez hasonló dulakodást lát, elvárható tőle, hogy ha nem érzi magát felkészültnek ahhoz, hogy beavatkozzon, felhívja a rendőrséget. – Ha bajban vagyunk, azt tanítom a gyerekeimnek is, hogy azonosítva szólítsuk meg a bámészkodókat, és így kérjünk segítséget: piros kabátos hölgy, legyen szíves, hívja ki a rendőrséget – javasolta a szakértő.

– Közben sütöttem a lángost, ezért nem mindent láttam. Csak néha-néha fordultam hátra, hogy megnézzem, mi történik. A két fiatal és az idősebb férfi egymásnak estek. A barátai több-kevesebb sikerrel próbálták szétválasztani őket. Persze az a fickó, aki be volt rúgva, nem nagyon tudott védekezni, a földre került, az egyik fiatal őt ütötte, a másik pedig a többiekkel ordibált, hogy „Takarodjatok innen a f...ba!" – folytatta Nimcsovits Gyula. A lángossütő elmondása szerint az egyik agresszív fiatal odament a társaság nőtagjához és vele is üvöltözni kezdett, majd ököllel arcon csapta. Gyula szemtanúja volt az ütésnek, mert pont akkor hajolt ki az ablakon megnézni, mi történik.

– Magamhoz kaptam a telefont, és tárcsáztam a 112-t. Mire kiértek a rendőrök négy járőrkocsival, a két srác elsétált a Gutenberg utca felé. Próbáltam megnyugtatni a lányt – mesélte. Gyula hozzátette, a nyomozók hajnali fél ötkor értek ki, rögzítették a helyszínt, fotókat készítettek, neki pedig meg kellett mutatnia, mi hol történt.

A lángossütőben dolgozó fiatalembert legjobban az háborította föl, hogy bár a dulakodást többen végignézték, de senki sem tett semmit. Azt mondta, a Borpatika előtt legalább nyolcan dohányoztak, de egyikük sem hívta a rendőrséget.

– A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába érkezett a bejelentés, hogy Szegeden, a Tisza Lajos körút egyik vendéglátóegysége előtt verekedés történt. A megalapozott gyanú szerint két társaság keveredett egymással szóváltásba, majd a vita hevében M. László és barátja, V. Ádám több alkalommal hasba rúgták az egyik sértettet, míg a másikat ököllel fejbe ütötték. A kiérkező rendőrök a helyszíntől nem messze elfogták és előállították a két 21 éves terheltet. M. László és V. Ádám ellen garázdaság vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A fiatalok szabadlábon védekeznek – tájékoztatta lapunkat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Deja Vu fesztiválon szülinapozik a Scooter

A Deja Vu fesztivál már korábban bejelentett külföldi fellépői mellett még a 20 éves születésnapját itt ünneplő német Scooter zenekar fellép a fesztiválon. Tovább olvasom