Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Verekedéssel záruló bankett

Egymásnak esett két szovjet utódállam versenyzője vasárnap hajnalban az egyik szegedi szórakozóhely előtt. A kajak-kenusok bankettjét így néhány órával a kezdés után be kellett fejezni. A versenyzők nemcsak a szórakozóhelyen, az egyik szegedi szállodában is felfordulást okoztak.
Mentők és tömeg a szegedi Retro Club előtt. Több mint ötszáz sportoló volt ott a bulin Fotó: Schmidt Andrea
Az 1998-as szegedi kajak-kenu világbajnokságon a hazai szövetség a műjégpályán rendezett bankettet a sportolóknak: akkor poharakat törtek, többen a kezüket is elvágták.

– A nemzetközi szövetség ugyan nem adta írásba, hogy tilos záróbulit tartani, de a magyar szövetség – hasonlóan a többi nemzeti szövetséghez – már évek óta nem rendez közös összejövetelt egy-egy világesemény zárásakor. Így érthető volt, hogy idén sem tartanak záróünnepséget – mondta Petrovics Kálmán, a Démász-Szegedi VE klubigazgatója.

A sportolók között azonban hamar híre ment, hogy vasárnap este az egyik szegedi szórakozóhelyen „nem hivatalos" ünneplést tartanak, amire a világeseményen részt vett összes versenyzőt várják. „Civilek" csak korlátozott számban, külön meghívásra érkezhettek. – Jó hangulatban kezdődött a buli, a sportolók gratuláltak egymásnak, ki örömében, ki bánatában sírt – mondta Erdélyi Endre, a kevés civil vendég egyike. A szórakozóhelyen egyébként közel ötszáz sportoló verődött össze, a mieink közül is többen ott voltak.

Nem sokkal éjfél után azonban néhányan „elfeledkeztek magukról".
Vita a Forrásban

Az ukrán és a fehérorosz csapat tagjai tegnap elhagyták a Forrás hotelt, ahol a világbajnokság alatt szálltak meg. Mivel a négy sportoló lapzártánkig a rendőrségen tartózkodott, biztosan lemaradtak repülőgépükről. A Forrásban sem volt problémamentes a vasárnap hajnal: ukrán és fehérorosz versenyzők vitatkoztak hangosan a szálloda előterében, egy lett versenyző pedig a hotel liftjében felszerelt üvegtáblát törte be. A lett olyan mélyen vágta el a kezét, hogy mentőt kellett hívni hozzá. A hotelben egyébként néhány letépett vécéülőkétől, illetve a vérrel átitatott liftszőnyegtől eltekintve egyéb rendbontás nem történt. A keletkezett kárt a csapatok a helyszínen megtérítették.  
Poharakat törtek össze, a bár előtti üvegpultot megrepesztették. Többen az asztalokon táncoltak, egyikük pedig – vélhetően ő törte be az üveglapot – elvágta a könyökét. – Ekkor szóltam a biztonságiaknak, hogy jobb lesz, ha befejezzük a bulit, mielőtt még jobban elszabadulnak az indulatok – mesélte Erdélyi Anikó, a Retro Club üzletvezetője. Ezzel párhuzamosan a biztonságiak kivezettek egy – feltehetően a világbajnokságon az egyik szovjet utódállam képviseletében versenyző – sportolót, aki Erdélyi Endre szerint szóváltásba keveredett az egyik kidobóval. A kitessékelt férfi után ment még néhány versenyző, összekapaszkodtak és közös erővel próbáltak visszatérni a buli színhelyére.

– Nekiszaladtak a bejárati ajtó előtt felálló biztonságiaknak, de visszapattantak róluk. Ekkor mentem át a Tisza Szálló portájára, hogy hívják ki a rendőrséget, mert nem lesz jó vége a dolognak – mesélte Erdélyi Endre, aki miután visszatért, két sportolót látott a földön hemperegni. – Véres volt az arcuk, és egymást ütötték. Úgy hallottam, az egyik megpróbálta lebeszélni a másikat a bemenetelről. Ezután estek egymásnak – magyarázta a férfi. A verekedők több szemtanú állítása szerint fehérorosz és ukrán nemzetiségűek voltak. A mentők és a rendőrök ezután érkeztek, a könnyű sérülést szenvedett férfiakat ellátták, a tanúkihallgatások után négy személyt előállítottak.

Tuczakov Szilvána, a Csongrád megyei rendőrség sajtóreferense elmondta, a négy férfi kihallgatása és a körülmények tisztázása folyamatban van. A rendőrség a sportolók ellen hivatalból indított büntetőeljárást garázdaság és rongálás megalapozott gyanúja miatt.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kímélik a szemet, kevesebbet fogyasztanak

A tavalyi csaknem 270 millió forintos látványos óvodakorszerűsítések után idén nyáron 27 millióból… Tovább olvasom