Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Verés fényes nappal a Kárász utcán

Szeged - Mindenkibe belekötött a szegedi Kárász utcán egy 23 éves helybeli férfi csütörtökön kora délután.
Először egy 17 éves fiatalt szemelt ki magának, aki a barátnőjével beszélgetett. Odament hozzájuk, és mellkason ütötte a fiút. Ezután továbbment, és kiabálni kezdett a járókelőkkel.

Később a korábbi sértett már egy padon ült, amikor a 23 éves férfi visszatért hozzájuk, majd megütötte a 17 éves fiatalembert, aki elesett, beverte a fejét egy betondarabba, és elveszítette az eszméletét.

A sértett és a járókelők által adott személyleírás alapján sikerült megállapítani a gyanúsított személyazonosságát, akit tegnap este a járőrök lakásáról előállítottak. Kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte, de ezen túlmenően egy szót sem volt hajlandó mondani.

Ellene garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Szenti Szabolcs a CSMRFK sajtóreferense.

Olvasóink írták

57 hozzászólás
 • 57. szamika 2009. február 25. 11:56
  „párom biztos lekavart volna 1-t neki,hogy észhez térjen. de a rendőröktől ne várjunk semmit!!!”
 • 56. newdog 2009. február 15. 19:25
  „Sajnálom hogy nem voltam pont ott, pont akkor...... !!!!”
 • 55. flexsnake 2009. február 15. 04:50
  „igazságkereső
  csak szólok hogy egy testőr nem garantál 100% biztonságot :)
  Amúgy a rendőrségre tett kijelentéseidre nem is reagálnék, a szokásos agyszülemény. Mint mikor megállítasz valakit 200al és kárál hogy tegnap 300al nem állították meg... Tanulj, még sokra viheted :D”
 • 54. igazságkereső 2009. február 14. 14:02
  „9.Göre Gábor hozzászólásához: teljesen igaza van, csak az a kérdés,hogy a törvény és hatóság ilyen
  esetekben miért ilyen elnéző? A másik fontos kérdés: a tragikus veszprémi esetben, a szórakozóhelyen
  dolgozó biztonsági őrök mit csináltak? nem mertek közbeavatkozni? Volt rá eset - nem itt -,hogy egy
  vézna,illuminált srácot úgy kidobtak, hogy eszméletlen lett, 2 nap múlva meghalt.Természetesen az
  ügyből nem lett semmi.Könnyű a biztonsági őrnek, őröknek vasággyal együtt 30 kilós,kicsit renitenskedő
  vendéggel úgy elbánni, hogy akár meg is halhat!De ilyen Sztojka féléktől már azt hiszem Ők is félnek,de
  akkor miért vállalják el ezt a feladatot.Ez éppen olyan,mintha egy testőr nem tudná a védett személyt
  100 %-ban megvédeni.Természetesen a rendőrség hatásfokát és szerepét is felül kell alaposan vizsgálni!
  Nem kívánok én mos itt példákkal előállni, a rendőrségi illetékesek pontosan tudják mire gondolunk ilyenkor!
  Komoly bűnözők akadálytalanul tudják megtenni azt a mit akarnak,hiszen gyalogos járőrt évek hosszú sora
  óta nem lehet látni, ilyen mint rendőri jelenlét nem létezik.Az ,hogy autóban ülve két rendőr bóklászik
  erre-arra, ez nem a közbiztonság része,a városban nem lehet rendőrt látni járőrben sétálgatva,szemlézve,
  úgy ahogy ezt csinálták az 1970-es években egészen 1990-ig.Na innentől kezdve megszűnt a közbiztonság,
  a bűnözők egyre gátlástalanabbak.Arról nem is beszélve,hogy nemrég kiderült,hogy egy rendőrtiszt is részt
  vett az egyik benzinkút kirablásában az ott dolgozó kutassal együtt. Ez az utóbbi idők "vicce"miközben
  Siófokon és máshol vidáman vonulnak fel százan,kétszázan akadály nélkül,máshol meg ahol 5-6 ember
  összejön,azonnal ott tud teremni két rendőr és igazoltat.Teljesen felborult értékrendeket kellene már itt
  helyre tenni.”
 • 53. dragboyz 2009. február 14. 12:07
  „Jól be kellett vorna verni a fejét, azt rendőrt hívni! Majd önvédelemre hivatkozni tanukkal, és kész! Otthagyni a francba az egészet! Este inni egy sört, és elfelejteni!”
 • 52. mike_0077 2009. február 14. 11:14
  „Csatlakozom az előttem szólóhoz.. én se szoktam hagyni az ilyet, vagy csak úgy elsétálni. Főleg ha a barátnőm is velem van...”
 • 51. KaszaOne 2009. február 14. 10:20
  „Kár hogy nem engem akart lekaratézni, lehet fejbe rúgtam volna az acélbetétessel. Minden esetre valami nagy csicska lehet, ha gyerekekkel verekszik, akkor pont a kárász környékén voltam, sajnos nem láttam az esetet. Remélem hogy egyre többen leszünk olyanok akik nem sétálnak el behúzott farokkal, Igaz én baromi nagyot kaptam a múlt évben a "hősiességért", de az tuti, hogy én nem megyek el egy ilyen eset mellett soha, és ti se tegyétek! Vagy legalább is, aki fizikálisan ott van a toppon az ne tegye.
  Tartsunk össze!

  Szebb Jövőt!”
 • 50. SP 2009. február 14. 09:49
  „43. hozzászólás Zsoltee0716 2009.02.13. 23:58
  Már a kivitelezés is hibás volt. Alépítménybe beltéri SW UTP kábelt húztak be.”
 • 49. tunococ 2009. február 14. 08:36
  „A hír közzététele előtt tisztázták, hogy nem elmebeteg-e az illető?”
 • 48. gyufika 2009. február 14. 08:12
  „A dolgokhoz való hozzáállás a probléma mint mindig!Én nő vagyok nem is fiatal de előttem még nemigen vertek meg senkit mert vagy kiálltam mellette vagy a rendőrséget hívtam.A mai világban még a wc-re is telefonnal jár az emberek többsége akkor nehéz lett volna felhívni a 107-et??Egészen biztos vagyok benne hogy azonnal intézkedett volna az ügyeletes tiszt hiszen amiről nem tud abban nem is tud intézkedést megvalósítani!Egyébként meg Szegeden 9 polgárőr egyesület van bár munkaidőn túl végezzük ezt a nem könnyű feladatot főképpen az éjszakában de ha nekem telefonálnak én is azonnal intézkedek!Tehát ,emberek !!!!hozzáállás kérdése minden nem keresni kell a másik hibáját hanem a lehetőségek szerint megoldani a problémát!”
 • 47. Egy_a_sok_közül... 2009. február 14. 07:31
  „Nem a kamerák mögött ülőket kel cseszegetni, hiszen voltak ott járókelők, akik közül senkinek sem jutott eszébe, hogy felhívja a 112-es segélyhívót.
  Természetesen jó magyar szokás szerint elvonultak a "probléma" mellett, mivel nem akarnak belekeveredni semmibe sem. A háttérből pedig aztán tudjuk osztani az észt. Jellemző...”
 • 46. FF00 2009. február 14. 01:05
  „milért van olyan érzésem,hogy ez is ROMA volt ?!!!!!!!!!! :)”
 • 45. web 2009. február 14. 00:07
  „mindent látó készülékek hatósugara ötven-száz méteres, így belefér a Kárász utcán kívül a Klauzál tér, valamint a Széchenyi tér, a Kelemen utca

  A kamerák eredményesek. Közreműködésükkel került rendőrkézre például a Zrínyi utcai éjjel-nappali bolt kasszájával menekülő férfi, de segítettek a Kárász utcai motorkerékpáros rabló elfogásakor is, és ugyancsak jól jöttek, amikor a köztéri szoborcsoport galambjainak elrablóit rögzítették. A figyelő szemeket ugyan az IKV Rt. üzemelteti, monitorait viszont a városi rendőrkapitányságon rendőrök figyelik éjjel-nappal. Ők riasztják a közelben tartózkodó rendőröket vagy közterület-felügyelőket. Más cégek, bevásárlóközpontok kameráit azonban a rendőrség nem tartja számon, pedig ilyenek is működnek városszerte.

  - A kamerák felvételeit az adatvédelmi törvény betartásával kezeljük és semmisítjük meg. A képsorokat több száz esetben használtuk már fel, évente tucatnyi esetben bizonyítékként szolgáltak büntető- vagy szabálysértési eljárásokban - tájékoztatott Kovács Mihály alezredes, a Szegedi Rendőrkapitányság vezetője. A rendszernek köszönhetően számottevő rongálás az utóbbi években nem történt a belvárosban, a környékről eltűntek a falfirkálók és nincsenek zsebesek, pénzváltók vagy illegális árusok.

  olvastam egyszer az újságban”
 • 44. flexsnake 2009. február 14. 00:05
  „http://doboter.borsodweb.hu/
  Ilyet tessék felszerelpárat”
 • 43. Zsoltee0716 2009. február 13. 23:58
  „Mi a tökömnek van kint az a k..va kamera, ja persze azért mert abból kettő üzemel az egyik a Dugo tér felől ö egy mozgó kamera ami a körforgalom felé néz majd onnan köbö 90 fokot fordul. de meg lehet nézni alá kell állni egy napfényes napon és lehet látni mit csin a kamera. Van olyan amelyik lefelé van állva öö aszem a cukrászdánál van. Ja meg persze most tél van és az információs bodé nincs is a Széchenyi tér sarkán ott szokott áll dogálni egy rendőr meg többször végig sétálgat a Kárász utcán!Másik működő meg a gyógyszertár sarkán van!
  Köszönjük SZMJV illetékesei hogy ezt is karbantartják ill figyelik! Mert ugyebár a netre már nem merik vissza rakni mert 10-ből 12-szer le volt fagyva a kép! a híd utcai webcam se különb!”
 • 42. web 2009. február 13. 23:56
  „Ez a Kárász utcán történt, a térfigyelő kamerák nem működnek?-Vagy nincs aki figyelje őket?”
 • 41. pt 2009. február 13. 20:37
  „Ez az a f@szkalap, aki a TESCO-s McDonaldsnál is lég-karatézott régen? Mert vele nekem is majdnem volt egy ügyem, amikor barátnőmet kóstolgatta..”
 • 40. StatusQuo 2009. február 13. 20:36
  „Ha arra gondolok hogy Szegeden kettő civilruhás nyomozó a szabálytalan autósokat fényképezi! És nincs rendőr az utcán! De van!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 39. vmagdi 2009. február 13. 19:41
  „Nem nekunk kene verekedni, van egy apparatus, ugy hijjak rendorseg, baromi sok penzt kapnak am az adonkbol, na, ok vajon farsangi mulatsagon voltak? A Karasz utca a legleglegleg utcaja Szegednek, de rendort ott meg hirbol se latni, kerulik, pedig ott is lehet kaszalni a sok biciklistatol, de hat egyaltalan, hogy gondoljuk, hogy a nagysagos rendorurak csinaljanak valamit, majd a nyomravezetoknek penzt ajanlanak, a tettes besetal a rendororse onkent, a lanyt megtalalja egy civil a dunaban, a gyilkost majd megolik az aldozat csaladtagjai annyira maceras... viszont kis csitroket elkapni cigarettacsikk eldobasaert na ez az igazi hostett”
 • 38. Vic 2009. február 13. 19:15
  „Ez szörnyű! Ami biztató, hogy elkapták. Nekem volt egy találkozásom pár hónappal ezelőtt a 6,30-as 2-es buszon egy szőrnyű alakkal. Kb. tízen voltunk a buszon amikor ő felszállt, leült hátul, majd elkezdett őrült módon kiabálni. Csak úgy magában, mintha részeg lenne. Később ahogy telítődött a busz, már emberekhez is szólt, nem túl kedves hangnemben. Mire a Bartók térre értünk, szinte tele lett a busz, felszállt egy nagyon helyes 18 év körüli fiú ikerpár. Ez az őrült velük is el kezdett szemétkedni, ekkor elindultam a vezető felé, és mire odaértem úgy bebokszolt az egyik fiúnak, hogy vérzett az óra. Szóltam a vezetőnek,- csináljon valamit, azt mondta ,- jó majd a megállóban. Ott kinyitotta az ajtókat, ez az állat leugrott, és eltűnt. Nagyon sajnáltam a fiút, de igazából senki nem mert semmit sem csinálni, (az ürge kb.100 kg ) bár az is igaz, zömében nők és gyerekek voltak a buszon. Még egyszer volt szerencsém vele összefutni, akkor a 8 -on, ott is megpróbált kötözködni. Nagyon remélem ő róla van szó, és minél hamarább elmegyógyintézetbe zárják. Az ilyen elmebetegnek ott a helye.”
57 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset - teljes útzár az 5-ös úton

Szeged - Két autó ütközött frontálisan a régi 5-ös úton a röszkei bekötőút közelében.
Tovább olvasom