Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Veronika perli a kutyák gazdáit

Zsombó - Súlyos sérüléseket szenvedett az a dorozsmai asszony, akit még kedden kora reggel két kutya támadott meg Zsombón. Az 55 éves nő kártérítési pert indít. A kutyák gazdája lapunknak elmondta: nem tehet az esetről, hiszen az állatokat mindig megkötve tartották.

– Úgy téptek és rángattak, mint egy rongybábut – mondta az az 55 éves asszony, akit kedden kora reggel két kutya támadott meg Zsombó külterületén. Patyi Benőné Veronika jelenleg a szegedi klinikán fekszik. Szinte egész testén harapásnyomok és karmolások találhatók. A kutyák átharapták a jobb karját és a jobb lábát. Még a támadás napján megműtötték a szegedi traumatológiai klinikán: az orvosok kitisztították a mélyebb sebeket, a kutyák foga ugyanis néhol egészen a csontig hatolt.

A dorozsmai Patyi Dezsőné teste tele van zúzódásokkal, a marástól származó súlyos sebekkel Fotó: Schmidt Andrea

Veronika nyugdíjasként néha visszajár dolgozni korábbi munkahelyére, egy zsombói üzembe. Férje munkanélküli, és három gyereke közül a legkisebb, egy 17 éves lány még velük él, így a családnak minden forint jól jön.

Karácsony közeledtével egyre több a munka, ezért is vállalt el az asszony egy éjszakai műszakot az üzemben. Kedden reggel hat óra körül a buszmegállóba igyekezett, amikor az egyik – kerítés nélküli – tanyából szabályosan rátámadt a két fenevad.

D. Gusztávné állítja, házőrzőit megkötötte Fotó: Schmidt Andrea

– Próbáltam nyugtatni őket, hogy jó kutya, nem harap a kutya, de vicsorítva nekem támadtak – emlékszik vissza a történtekre az asszony, akit a feldühödött állatok az út melletti árokba rántottak, és vadul marcangolni kezdték. – A táskámat az arcom elé tettem, de ezek a bestiák darabokra szaggatták azt is. A széthullott irataimat úgy hozták utánam – mondta az 55 éves nő. – Kora reggel még sötét van, alig jár arra valaki. Hangosan segítségért kiáltoztam, miközben kabátomat és szabadidőruhámat cafatokban tépték le rólam a kutyák. Csak egy hajszálon múlt, hogy az arcomat vagy a nyakamat nem marták meg – mondta Veronika.

Kutyák megfigyelés alatt

Az állatok jelenleg egy algyői telepen várják, hogy mi lesz a sorsuk. Ha nem veszettek, akkor visszakerülhetnek a gazdájukhoz. Ha nem fogadják vissza az állatokat, akkor elaltatják őket.  
Egy forráskúti autós vette észre a kutyákkal viaskodó asszonyt az árokban. – A férfi valamit a jobb kezére csavart, hogy védje magát a harapásoktól, úgy csalogatta el tőlem a kutyákat. Nagyon hálás vagyok neki, mert rosszabbul is végződhetett volna az eset – fogalmazott Veronika, aki a történtek után is szereti a kutyákat. Ennek ellenére Patyi Benőné kártérítési pert indít az állatok gazdája ellen.

A rendőrség hivatalból, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt, eljárást indított D. Gusztávné ellen, akinek a kutyáit – megfigyelés céljából – két hétre elszállították.

Ezek a kutyák marcangolták az asszonyt. Most az algyői gyepmesteri telepen várják sorsuk alakulását Fotó: Schmidt Andrea

A gazda – elmondása szerint – mindig megkötve tartotta az állatokat, és nem érti, hogyan szabadulhattak el. A férje másfél hónapja halt meg, így most ő gondozza az ebeket. Kedden reggel éppen teheneit fejte, és a fejőgép zúgásától semmit nem hallott.

– Aznap éjjel 11 órakor két rendőrautó jött ki a tanyára. Arra ébredtem, hogy az ablakom alatt szirénáznak – mondta lapunknak D. Gusztávné, aki a rendőröknek és lapunknak is azt állította: vétlen az ügyben, hiszen a kutyák meg voltak kötve.

Olvasóink írták

 • 18. valaki 2007. december 18. 08:35
  „A kutyák ugy szabadultak el,hogy egy kis vas karóhoz voltak láncolva amit a folyamatos esözés miatt ki tudtak huzni a földböl és huss!:-(”
 • 17. narvál 2007. december 16. 12:09
  „Kedves no name, köszönöm a helyreigazítást, de remélem, érthető volt, mire gondoltam! Hogy hősies volt a férfi,aki megmentette a védtelen áldozatot. Ha ő nem lett volna, az áldozatról most talán már múlt időben olvastunk volna.”
 • 16. no name 2007. december 15. 13:24
  „Kedves Narvál!
  D. Gusztávné a kutyák gazdája! Nem akarok kötözködni, csak ezt szerettem volna kijavítani.
  Én csak azt nem értem, hogy a két kutya, hogyhogy egyszerre szabadult el...”
 • 15. patrísa 2007. december 15. 01:08
  „Nagyon szomorú dolog, hogy vétlen embert az utcán kutyák támadnak meg és talán az életét is kioltják, ha senki nem jár arra... :( Az ilyen állatok gazdáját nagyon megbüntetném. Emberélet-nemtörődömség, azért álljon már meg a menet! Szerintem mindenki érzi a súlyát...”
 • 14. tour de france 2007. december 14. 22:19
  „Csatlakozom El Nyomottkához.
  A mi társasházunkban a kutyások használják az udvart,naphosszat ott pletykálnak, kutyáik piszkát nem takarítják el. Ha szólunk, nekik áll feljebb..
  Kutyaadót vezetnék be. A kutyapiszokba belenyomnám tartóik orrát.”
 • 13. El Nyomottka 2007. december 14. 21:39
  „KUTYAADÓÓÓÓT!!!

  Miért ne lehetne kötelező felelősségbiztosítást köttetni a kutyatartókkal? A befolyt pénzből fedezni lehetne a kutyaszart takarító munkásokat és a balesetek áldozatait, és a kutyatartók sem rokkannának bele pár darab ezresbe...”
 • 12. narvál 2007. december 14. 21:27
  „Sokan tartanak nagytestű kutyákat abban a reményben hogy megvédik őket a veszélytől,pedig a valós veszélytől nem védenek meg a kutyák,csak ártalmatlan polgárok százait csonkítsák meg!Z.Nagyékat sem védték meg a vérebeik sem a valós veszélytől!Nem éhségtől függ hogy a kutya harapós-e,sem szeretethiánytól,az egyszerűen agresszívnek született.Kell szeretni az állatokat, de nem jobban mint az embereket!Tiszteletreméltó az az EMBER,aki saját testi épségét is kockára téve,megmentette D.Gusztávnét!Szívesen láttam volna a fényképét a lap oldalán!”
 • 11. S.Grandpierre Cecília 2007. december 14. 20:00
  „Ez nagyon szomorú eset. Én mindenkit sajnálok, a kutyákat is!
  Nem tartom illdomosnak viszont a Délmagyar címlapján azt az óriás fotót, az iszonyatos csúnya sebhelyekkel. Nem lehetne az ilyesmit diszkrétebben leadni? Vagy az újság már ennyire rekálomot akar, és mindegy, hogy milyen áron? Nagyon színvonaltalan mondhatni "ízléstelenségről" vall, az ilyen fotó. Amúgy is; az emberek így is elég sokkosak miért kell még ilyen fényképekkel, hatásvadászattal élni? Erre nem gondolnak? Gyerekek is iszonyódva nézik. Vagy mindenütt a riogatás, félelemkeltés a lényeg?”
 • 10. DezsőBá 2007. december 14. 18:19
  „És ki lesz az ügyvéd? Ábrahám, a nagy bukó? :)”
 • 9. czegus 2007. december 14. 16:40
  „Csak most néztem át a képeket, szőrnyű nekem egy is sok lett volna. Kedves Asszonyom! Mihamarabb gyógyuljon meg. Aki olvassa és lehetősége van adját az üzenetet. Aki a családjáért munkába indul az nem ezt érdemli meg.”
 • 8. czegus 2007. december 14. 16:32
  „Hogy kerül ebbe a cikkbe a szirénáját használó rendőrautó, tán ők engedték el a kutyákat, vagy annak hangjára kiperdültek a kötélből, vagy a férje szelleme engedte el őket. El kellene már kezdeni a hanyag kutyatulajdonosok büntetését. Igazad van cirmicica, mi van ha iskolába induló kisgyerekekre támad. Éhesek voltak ez nem vitás. Kutyául érzem maga. Szép napot.”
 • 7. valaki 2007. december 14. 14:57
  „A kutyakat nem altatnam el, inkabb hozzaerto gazdat keresnek nekik. Szivtelenseg allatokat kikotve tartani, persze, hogy elvadultak. Ja es egy kerites sem artana a tanya kore esetleg az megakadalyozhatta volna a tragediat ha mar a kutyatarto ilyen felelotlen volt.”
 • 6. cirmicica 2007. december 14. 12:58
  „Ismerem a teljes igaz történetet. Sajnos a cikk csak a fél igazságot írta le. Mielőtt nyomtatásba kerül a cikk nem szokták átolvasni???? Kicsit kétértelmű az egész. Nem azért szeretnének perelni, mert anyagi gondokkal küzdenének, erről szó sincs. Azért perelnek, hogy más emberek ne járjanak így, ne legyen több ilyen felelőtlen gazda. Senki se tartson úgy állatot, hogy nem gondoskodik róla, inkább adja a Tappancsnak és ők majd keresnek nekik egy olyan gazdát, aki több figyelmet tud szentelni nekik. Mert sose az állat a hibás. Vajon mit csináltak az állatokkal, hogy ez jött ki belőlük. Ennél rosszabbul is végződhetett volna. Mi lett volna, ha egy kisgyereket kaptak volna el??????”
 • 5. Trunks 2007. december 14. 10:44
  „Egy kutyát nem volna szabad láncra verve tartani, egész nap nem foglalkozni vele, csak az ételt odalökni és kész. Persze, hogy megvadul, és ha lát egy embert, akkor szétszedi.”
 • 4. kht 2007. december 14. 09:42
  „Éppen azért.mert meg voltak kötve.A láncra vert eb mi mást tenne,ha egyszer közelébe kerül egy ember,amilyen őt láncon tartja? A gazda felel a kutya viselkedéséért,ezt a felelősséget nem lehet a láncra hárítani.”
 • 3. Ildi 2007. december 14. 09:40
  „Kicsit furcsának találom, hogy pont mind a kettő kutya elszabadult. Ugyanakkor lehetséges, hogy a tulaj úgy emlékszik, hogy megvoltak kötve, csak gondatlanul. Erre is neki kellett volna figyelnie. A gazdi dolga, hogy megkösse a kutyákat, és az is, hogy ellenőrizze: jól vannak-e megkötve. Én is kártérítési igénnyel élnék a sértett helyében.”
 • 2. Tina 2007. december 14. 08:30
  „A kutyák életben maradtak?! De jó, várjuk meg, amíg még pár embert szétmarcangolnak! Felléphetnének a gazdájukkal a cirkuszban valamilyen szabadulóművész produkcióval. Vagy lehet inkább ráengednék D. Gusztávnéra néhány kutyát, hogy miután leszaggatták kezét-lábát, utána is vétlennek találja-e magát az ügyben?!
  Remélem jó nagy összeget ítél meg a bíróság - hátha más hasonlóan "gondos" és főleg "vétlen" gazdák is tanulnak az esetből...”
 • 1. wnt 2007. december 14. 08:21
  „Meg voltak kötve????!!
  Elharapták a kötelet?v. a sértett ment oda elengedni őket????
  ugyan már...remélem alaposan megbüntetik a felelőtlen "gazdit"!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fenyőfák, tavalyi árakon

Szeged - Bár már több helyen is lehet Szegeden fenyőfát kapni, igazi dömpingre a hét végétől és a… Tovább olvasom