Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Vers A la Carte Székhelyi Józseffel

Irodalmi felolvasóestre várjuk a verseket kedvelőket szeptember 26-án, szombaton 18 órától a Virág Cukrászda teraszára. A kávé és a fagyi mellé ezúttal a magyar költészet remekeiből válogathatnak. A verseket Székhelyi József színművész tolmácsolja.
A delmagyar.hu felolvasóestje az önök kérései alapján formálódik egész estés irodalmi műsorrá. A Virág Cukrászda teraszán kialakított díszletek között Székhelyi József színművész tolmácsolja azokat a verseket, amelyeket önök a kezébe adnak. A Klauzál téri könyvesbolt jóvoltából többek között József Attila, Kosztolányi Dezső, Radnóti Miklós, Tóth Árpád vagy Ady Endre verseiből válogathatnak a magyar költészet szerelmesei. A legismertebb honi szerzők csodálatos novelláiból is csemegézhetnek: Márai Sándor, Csáth Géza vagy Esterházy Péter írásait keltheti életre Székhelyi József, amennyiben önök is úgy akarják.

A verseket nemcsak a helyszínen kérhetik, de akár előre is kiválaszthatják. Ezen cikk kommentjei között is megnevezhetik kedvenc versüket - ezek közül is olvas majd fel egyet-egyet Székhelyi József. Hogy még inkább kedvet csináljunk az esthez, játékra buzdítjuk önöket. Egy-egy tesztet tölhetnek ki a magyar költészettel illetve Székhelyi Józseffel kapcsolatosan. A tesztet kitöltők közül tízen egy-egy szelet finom süteményt fogyszthatnak el a Virág Cukrászdában.

Olvasóink írták

 • 5. vmagdi 2009. szeptember 23. 20:43
  „Babits Mihály: Zsoltár férfihangra
  Weöres Sándor: A nő”
 • 4. vakond 2009. szeptember 23. 08:53
  „Kosztolányi Dezső: Akarsz-e játszani című versét szeretném hallani Székhelyi Józseftől.”
 • 3. xcbcr 2009. szeptember 22. 20:27
  „Simon Adri Függvény című versét pl felolvashatná, mer´ mink azt szeressük.

  http://simonadri.hu/2009/01/20/fuggveny”
 • 2. Strat-n 2009. szeptember 21. 19:13
  „Keresett Feri, milyen Feri c. klasszikust kérném! Ötletnek nem rossz, de izgalmasabb lenne ha a vendégek verseit olvasná fel, és itt nem az idióta "kínrímekre" gondolok...”
 • 1. torjozs 2009. szeptember 21. 13:57
  „Pilinszky: Apokrif c. verse! kiváncsi lennék rá Székhelyi előadásában! Habitusa meg van hozzá!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

H1N1: Újra kezdődött a tanítás a Vedresben

Ma újra elkezdődött a tanítás a Vedres István Építőipari Szakközépiskolában. Tovább olvasom