Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Veszélyes játék közlekedési táblákkal

Szeged - Harmincas övezetet jelző táblákat firkáltak össze ismeretlenek az Algyői úton és a környező utcákban. A javításáért felelős Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. részlegvezetője szerint a Tyúkász kocsma előtti tábla elkerülhette a munkások figyelmét: még mindig nyolcvanas zónát mutat a jelzés.
Különös közlekedési táblára figyelt fel egyik olvasónk az Algyői út–Diadal utca sarkán. A Tyúkász kocsma előtti jelzőtábla szerint nyolcvannal lehet hajtani a mellékúton, pedig az a 30-as övezetben található.

A helyszínen csak a táblához közel állva láttuk meg: valaki fekete festékkel javította át a hármast nyolcasra. A kocsma vezetője szerint legalább két hónapja virít a megtévesztő szám a piros körben. – Az egyik vendégünk még az erre autózó rendőröknek is megmutatta a táblát, de ők is csak csodálkoztak az eseten – közölte Jóvári Tamás.

A közlekedésrendészeti osztály vezetője, Kónya Zsolt százados elmondta: a terület kezelője a szegedi önkormányzat – a táblák cseréje is az ő feladatuk. – Mivel szándékosan festették át a táblát, az önkormányzat akár feljelentést is tehet az elkövető ellen a rendőrségen. A közlekedésrendészetre azonban eddig nem érkezett panasz sem ezzel, sem a környék többi táblájával kapcsolatban – tudtuk meg a századostól.

Vitatható büntetés

Kónya Zsolttól megtudtuk: bár nem traffipaxoznak a rendőrök ezen az útszakaszon, ha valakit mégis elkapnának, miközben nyolcvannal száguld a mellékúton, szabálysértési eljárást indítanának ellene. – Megbüntetnénk, de nem a tábla miatt. Lakott területen belül ugyanis maximum ötvennel lehet hajtani – mondta a százados. A harminc és ötven kilométer közötti sebességgel hajtó sofőr büntetéséről ugyanakkor kijelentette: jelen állás szerint a bírság kiszabása vitatható lenne.

A kocsma előtt elbicikliző egyik asszonytól ugyanis azt hallottuk, nemcsak ezt a táblát „igazították ki" az elmúlt időszakban. A környéken valóban több 30-as zónát hirdető oszlopot láttunk: az első számjegyet láthatóan nyolcasra kövérítették ki, de a megtévesztő vonalakat már lekaparták.

Serege János, a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. városüzemeltetési részleg vezetője elmondta: két héttel ezelőtt jutott tudomásukra a táblák átfestése. – Szóltunk a kivitelezőnek, hogy vagy vegyszerrel próbálja eltüntetni a felesleges részt, vagy cserélje ki a megrongált táblákat – hallottuk Serege Jánostól. A részlegvezető szerint a kocsma előtti oszlop elkerülhette kollégái figyelmét – a mulasztást még a héten pótolják.

Megkérdeztük: miért nem teszik magasabbra az ilyen táblákat, ahol a vandál kezek talán nehezebben érnék el. A válasz: már voltak ilyen jellegű próbálkozások a város más pontjain, de a firkálókat ez sem tántorította el szándékuktól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borost és Bochkort kalitkába zárták

Szeged - Szegedről, a Széchenyi térről szólt kedd reggel a Sláger rádió reggeli műsora, a Bumeráng.… Tovább olvasom