Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Veszélyesnek tartják a vasoszlopokat a ligetben

Az újszegedi ligetben sétálók attól tartanak, hogy valakire rádől a bitumenes pálya hálótartó vasoszlopa. A terület magánkézben van, oda nem lehetne belépni. A tulajdonos szerint a vandálok évente többször elbontják a Vigadó és a hozzá tartozó pálya kerítését.
Fotó: Schmidt Andrea
Életveszélyes az újszegedi liget bitumenes pályája, melyen rendkívül rozogák a dróthálótartó vasoszlopok – hívta fel figyelmünket egyik olvasónk. A szóban forgó terület, és a mellette lévő Vigadó katasztrofális állapotban van. A liget felújítását tavalyelőtt kezdték el, de az önkormányzat nem végezhetett munkát ezen a területen, mert az magánkézben van.

A Vigadót és a pályát a kilencvenes évek elején értékesítette az önkormányzat, amely azóta már kísérletet tett a terület visszavásárlására – sikertelenül. Korábban beszámoltunk arról, hogy a tulajdonos, Marosiné Mucsi Piroska ingatlanforgalmi szakértők tanácsára hallgatva százmillió forintot kért az ingatlanért.

– A területet körülkerítettük, oda senki sem léphetne be – mondta Marosiné Mucsi Piroska. A tulajdonos lapunktól tudta meg: ahhoz, hogy valaki a pályára bejusson, nem kell kerítést bontania, mert minden nehézség nélkül be lehet sétálni. A gyerekek gyakran kerékpároznak, görkorcsolyáznak és labdáznak a bitumenes pályán, mert nem tudják, hogy az magánterület, oda nem léphetnek be. Az arra sétálók félnek, hogy egyszer valakire rádől a több méter magas vasszerkezet. Marosiné megígérte: hamarosan megnézi az ingatlant, és ha szükséges, ismételten körülkerítteti. Szerinte az oszlopsor nem életveszélyes.

– A kerítést évente többször is elbontják – jegyezte meg a tulajdonos, aki arra a kérdésünkre, mi a terve a Vigadóval, azt válaszolta: erről majd júniusban beszél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkácsy jön, az árvízkép marad

A hárommegyés Munkácsy-vándortárlat májusban érkezik Szegedre. Helyét a Móra-múzeum munkatársai… Tovább olvasom