Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Vezetés közben, a hídon lett rosszul a cukorbeteg Erika

Rosszul lett, majd elvesztette az eszméletét egy fiatal, cukorbeteg nő szerdán vezetés közben Szegeden. Az autóban egyéves kislánya is vele utazott. Történetük szerencsére jól végződött: járókelők, rendőrök, mentősök segítettek rajtuk.
– A Belvárosi hídon éreztem, hogy nem tudom irányítani az autót. Azt hittem, csak a meleg az oka. Aztán eltűnt a kuplung a lábam alól – meséli Kovács Erika azt a napot, amelyre valószínűleg mindig emlékezni fog. Kislányával, az egyéves Dorkával indult Gyálarétről az Újszegeden lakó nagyszülőkhöz, amikor rosszul lett. Erika cukorbeteg, de indulás előtt ellenőrizte a vércukorszintjét.

– Csak vártam, vártam a lányom, többször is rácsörögtem, de nem vette fel. Aztán a rendőrök telefonáltak, hogy hozzák az unokámat – folytatja a történetet a nagymama. Irén nagyon megijedt, de az egyenruhások megnyugtatták: Erika és Dorka is jól van. Annak ellenére, hogy akár egy órát is a zárt kocsiban tölthettek a délutáni hőségben. Erika eszméletlen volt, kislánya pedig valószínűleg sírt. Talán erre figyelt fel az a házaspár, aki mentőt hívott. Erika nem tudja kik ők, de nagyon hálás nekik.
– Arra emlékszem, hogy a mentősök ébresztenek. Hallottam, hogy arról beszélnek, egy cukrosnak lehet-e jogosítványa, majd arra jutottak, hogy lehet. Olyan volt, mintha altatásból ébrednék.

Szolgáltak és védtek

A Szegedi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztály őr,- járőrszolgálati alosztályának két munkatársa ment ki, mert jelzés érkezett, hogy egy asszony az autójában rosszul lett. Miután a mentőszolgálat a gépkocsit vezető nőt beszállította a klinikára, a kisgyereket a gépjármű kulcsaival együtt a hozzátartozóknak átadták – tájékoztatott M. Toronykőy Mártarendőrségi sajtóreferens.

Erika rögtön Dorkát kereste, akire akkor már rendőrök vigyáztak. Az anya az őt vizsgáló doktornőtől tudta meg, hogy egy házaspár dajkálta a kislányt addig, amíg ők a kocsihoz értek. A fiatal nő egyébként szabályosan parkolt az autóval, de nem emlékszik, hogy egyedül, vagy segítséggel állt-e meg.

– Mindenki nagyon kedves volt hozzánk, a rendőrök, a mentős doktornő... Vigyáztak ránk. A rendőrök azt tanácsolták, hogy máskor legyen a kezem ügyében a telefon vezetés közben is – mondta Erika, aki egyébként sosem telefonál, ha vezet.

– Dorka tiszta víz volt, amikor megkaptam. A mentőorvos telefonon ellátott tanácsokkal, így tudtam, hogy sok folyadékot kell vele itatni – magyarázza Irén, akinek a rendőrök Erika kocsijának kulcsát is átadták.
– Mindenre volt gondjuk, még a használt pelenkát is kidobta valaki az autóból – mosolyog Erika, aki a történtek ellenére sem fél a vezetéstől. – Nemcsak az inzulin vagy a szénhidrát, hanem az időjárás, de lelki, idegi dolgok is befolyásolhatják egy cukorbeteg állapotát. Aznap különlegesen meleg volt, akkor történt, hogy belecsapott a villám egy ház tetejébe. Egyébként két házzal a szüleim lakása mellett – mesélte.

Dorkán egyébként már nyoma sincs az ijedtségnek, elégedetten játszik a szőnyegen, miközben beszélgetünk. Nagyszülei aggódnak, mi lesz, ha legközelebb nem jár arra egy figyelmes házaspár. Nem lesz legközelebb – ígéri Erika, majd hozzáteszi: tudja, hogy ha a lányával valami történik, csak magát okolhatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katicát édesanyja nevelheti

Jól végződött a szegedi születésű Katica története, akiről többször megírtuk, hogy a gyámhivatal nem… Tovább olvasom