Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Vezetőcsere a mentőknél

Új orvosigazgatója van szeptembertől az OMSZ regionális mentőszervezetének. A pozíciót öt hónapig betöltő Zentay Attila tekintélyesebb szakmai múltja ellenére alul maradt a posztra kiírt pályázaton Cserjés Andreával szemben. Az új vezető változtatásokat tervez a régiós mentésben.
Cserjés Andreát, a szegedi mentőállomás eddigi vezetőjét nevezték ki szeptembertől az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének orvosigazgatójának. A Csongrád megyei, majd később a régiós vezető pozícióját korábban Simon Marianna töltötte be tizenhat évig, aki április közepén az OMSZ rendkívüli esemény kezelési főigazgató-helyettese lett. Ekkor vette át helyét megbízott igazgatóként Zentay Attila főorvos, aki nagyjából öt hónap múltán távozni kényszerült posztjáról.

Az OMSZ főigazgatója által a régiós igazgatói posztra kiírt pályázaton ketten indultak: Cserjés, aki diplomaszerzése óta, azaz tizenkét éve dolgozik a városban és két éve a szegedi mentőállomás vezetője, illetve a szegedi bázist korábban tizenhárom évig vezető Zentay. Az új vezető nem tudja, miért épp őt nevezték ki a régióvezetői posztra, erről ugyanis nem kapott indoklást. Az elmúlt időszakban viszont többször dolgozott Simon Marianna és Zentay Attila szakmai helyetteseként, így tájékozott a Dél-Alföld szakmai ügyeivel kapcsolatban. Elmondta: a döntés nem érte váratlanul, a gyorsnak tűnő vezetőváltásra pedig a folytonosság fenntartása, a munkavégzés zökkenőmentessége miatt volt szükség.

Bár Cserjés Andrea azt mondta, friss tisztsége kapcsán merész lenne terveket megfogalmazni a régiós mentésre vonatkozóan, néhányat mégis elárult közülük. A mentősök kiképzésében például a teljes gyakorlatiasságra törekedne, úgy véli, ez célravezetőbb, mint az elméleti, szóbeli képzés. Emellett a társszervekkel – a rendőrséggel, a tűzoltósággal, a polgári és katasztrófavédelemmel – az eddiginél szorosabb együttműködést szeretne kialakítani.

A régiós mentőigazgatóként öt hónapig dolgozó Zentay Attila jelenleg betegszabadságát tölti. A főorvos szerint azért nyerte el eddigi posztját a másik pályázó, mert szakmailag nyilván előnyösebb adottságokkal rendelkezett. Mint mondta, mivel a mentős szakmában nagyot alkotott, nem szeretne minden kapcsolatot megszakítani eddigi munkájával – jelenleg többek közt a mentősök oktatásában gondolkodik –, a szegedi mentőállomás vezetői posztjára kiírt pályázaton azonban nem kíván indulni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Operaház fantomja a szegedi sportcsarnokban

Szeged - Egy csillár, két szerelmes és egy titokzatos harmadik, az Operaház fantomja, aki… Tovább olvasom