Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Vígopera és Szent Ferenc Modenából

Szeged - A modenai Amarcord Társulat vasárnap vígoperával, hétfőn Szent Ferencről szóló darabbal lép fel a nagyszínházban.
A Szegedi Nemzeti Színházban két zenés produkciójával is vendégszereplő Amarcord Társulat Pavarotti városában, Modenában alakult fiatal operaénekesekből, muzsikusokból és színművészekből. Olyan előadásokat hoznak létre, amelyekben különböző operák népszerű részleteit fűzik össze új, egységes történetté. Ezekben nagy szerepet kap a humor, amely az eredeti operarészletek poénjain túl abban a hatásban rejlik, ahogy a különböző darabok egymásra reflektálnak. A színészi játék, a gegek, burleszkelemek hatást gyakorolnak az opera világában nem járatos nézőkre is. A történetet – mint Chaplin némafilmjeiben – nem a szöveg, hanem a játék meséli. A Vígopera – cseppet sem komolyan című produkciójukat vasárnap 19 órától adják elő a nagyszínházban. Az előadást nemcsak operakedvelőknek ajánlják, hanem gyerekeknek is, akiket közelebb hozhat a műfajhoz a poéndús produkció.

Másnap, hétfőn 19 órától a Ferenc, Isten embere című darabot adja elő az olasz társulat a szegedi szimfonikusok közreműködésével, Gyüdi Sándor vezényletével. Épp 800 esztendeje, 1209-ben kapta meg a pápai engedélyt szerzetesrend alapítására Giovanni Bernardone, a későbbi Assisi Szent Ferenc, ezzel kezdte meg működését a ferences rend. A rend alapítójának életútját dolgozza fel zenében ez a különleges előadás, amelynek ősbemutatója a jubileumi évben volt Assisiben, a Szent Ferenc-bazilikában. A kosztümös, olasz nyelvű előadás alatt a magyar fordítást kivetítik a nagyszínházban. Az Amarcord együttműködése a szegediekkel 2004-re nyúlik vissza, amikor közös, karácsonyi témájú CD-t adtak ki. A vígoperára 1200–2100, a másik előadásra 1000–3000 forintért kaphatók belépők a színház jegyirodájában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kálloy Molnár beugrik Szegedre

One man show-val lép fel Szegeden Kálloy Molnár Péter. A színészt október 20-án Rob Becker Cavemanjében láthatják a nézők az IH Rendezvényközpontban. Tovább olvasom