Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Vigyázat, csalók! - kedvező hitelt ígértek BAR-listásoknak

Szeged - A rendőrség a csalók áldozatait keresi. Már őrizetbe vettek egy békéscsabai férfit és egy román állampolgárságú nőt. Egyik kétegyházi bűntársuk már előzetes letartóztatásban van.
A Körmendi Rendőrkapitányság 2008. június 5-én nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt - tájékoztatott a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Gábriel Gábor elmondta: a nyomozás adatai alapján 2008. május hónapban megyei napilapokban, köztük a Pannon Lapokhoz tartozó napilapokban (Napló, Vas Népe, Zalai Hírlap, Fejér Megyei Hírlap, Dunaújvárosi Hírlap) és hirdetési újságokban (Dél-dunántúli Szuperinfó, Komárom-Esztergom Megyei Szuperinfó), valamint az ország más napilapjaiban „Autóhitel Bárosoknak" jeligével hirdetést jelentettek meg, akkor még ismeretlen tettesek, azzal az ígérettel, hogy kedvező hitellehetőséget kínáltak olyan személyeknek, akik BAR-listán szereplésük miatt hitelt nem tudnak felvenni. A hitel törlesztését 3 hónapos csúszással kellett volna visszafizetni 0 %-os kezdőrészlettel.

A hirdetésre jelentkező, kiszolgáltatott helyzetben lévő magánszemélyekkel a jelentkezést és adategyeztetést, illetve a pozitív hitelbírálat ígéretét követően a megvásárolandó gépjármű átírásával és forgalomba helyezésével kapcsolatos összegeket utaltattak át a sértettekkel a hirdetők által nyitott bankszámlákra.

A hirdetésre jelentkezőkkel a telefonos kapcsolattartás során jelenlegi ismereteink szerint Tóth Norbert, Király Csaba álneveket használták, valamint a bank nevében egy hölgy beszélt a befizetés mikéntjéről a sértettekkel.

A nyomozás során őrizetbe vettek egy békéscsabai illetékességű férfit, egy román állampolgárságú nőt, valamint más ügyben már előzetes letartóztatásban van egy kétegyházai bűntársuk, akik megalapozottan gyanúsíthatóak bűncselekmények elkövetésével - tette hozzá Gábriel Gábor.

A nyomozást végzők több nyomozó szervvel felvették a kapcsolatot és azt az információt kapták, hogy az országban több okmányirodánál verődtek össze sértettek és nagy felháborodást váltott ki az, hogy kicsalták a pénzüket és az egyeztetett megbeszélésre a hitelt ígérők nem mentek el (pl. Szombathely, Debrecen). A jelentős országos felháborodást és sajtóvisszhangot kiváltó bűncselekmény-sorozat ellenére nagyon kevés sértett tett feljelentést a rendőri szerveknél.

A sértettek személyesen a Körmendi Rendőrkapitányságon, vagy telefonon a 94/410-023 postai telefonszámon a 41-14-es melléken jelentkezhetnek. A sértettek kihallgatását megkeresés útján a helyi rendőri szervvel tervezik lefolytattatni.

Olvasóink írták

  • 2. szomorú 2008. június 14. 05:10
    „tényleg”
  • 1. joy 2008. június 13. 22:14
    „"...A jelentős országos felháborodást és sajtóvisszhangot kiváltó bűncselekmény-sorozat ellenére nagyon kevés sértett tett feljelentést a rendőri szerveknél..."

    Ha az emberi hülyeség fájna, a Kárpátlavór zengene az üvöltözéstől!
    Tényleg ennyire idióták vagyunk?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állványcsavarral szúrt a 14 éves fiú Makkosházán

Szeged - Életveszélyesen megsebesítettek egy idős férfit Szegeden a Makkosházi városrészen. A nyomozás során sikerült megállapítani a feltételezett tettes kilétét. Egy 14 éves szegedi fiúról van szó. Tovább olvasom