Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Viharkárok Csongrád megyében: 10 méteres faág zuhant a Novotel előtt a trolivezetékre Szegeden

Autót is rongált meg leszakadó faág, és a megye több településén akadályozták a közlekedést kidőlt fák, lehasadó faágak.
Csongrád megyében reggel 9 óráig közel 20 esetben riasztották a tűzoltókat kidőlt fák miatt.
Marad a zivataros idő

– A csapadék mennyisége nem volt rendkívüli, foltokban voltak helyek, ahol több esett, mi 8 millimétert mértünk. A Dél-alföldön és az egész országban marad a zivataros időjárás, lokálisan nagy mennyiségű csapadékkal, de viharos szélre már nem kell számítani – mondta Tóth Tamás meteorológus, a Szegedi Magaslégköri Obszervatórium munkatársa.
– Szerencsére csak rövid ideig fújt erős szél, túl sok eső sem esett. Útra dőlt fák és leszakadt ágak akadályozták a közlekedést többek között Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Szentesen, Csongrádon, Mórahalmon és Ruzsán. Szegeden a Lomnici utcában egy parkoló autót rongált meg az erős szélben leszakadó faág.

A katasztrófavédelemhez 0.40-kor érkezett a bejelentés, hogy a Novotel előtt 10 méteres faág zuhant a trolivezetékre. A katasztrófavédelem értesítette az SZKT szakembereit, akik áramtalanították az érintett vezetékszakaszt, majd a tűzoltók feldarabolták az ágat. Alig fél óra alatt, 1.16-kor végeztek a kár elhárításával.
 
Az első telefon éjfél után pár perccel érkezett, de még reggel kilenckor is kaptunk bejelentést, folyamatosan dolgoztak az egységes a viharkárok felszámolásán
– tájékoztatott Molnár Krisztina tűzoltó főhadnagy, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
Viharkárok Csongrád megyében: trolivezetékre zuhant egy 10 méteres ág - GALÉRIA

A megyében éjjel 3000 helyen akadozott az áramellátás, ez a szám reggelre 700-ra csökkent. Olvasónk tájékoztatása szerint a vihar ideje alatt a Mátyás tér például teljes sötétségbe borult, csak a villámláskor lehetett látni bármit a sötétben - a lakásokban volt áram, csak a köztéri világítás nem működött. Az országos adatokat itt találják.

Amint további viharkárokról kapunk tájékoztatást, frissítjük cikkünket - az Időkép radarvideója azt mutatja. hamarosan megint leszakad az ég. A mai időjárás-előrejelzést itt találják.

A szomszédos megyékben is tarolt a vihar
Az éjszaka folyamán elsősorban Pest, Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyében volt szükség az egységek beavatkozására a mostoha időjárás miatt - a Békés megyei viharkárokat a beol.hu cikke foglalja össze, ahol fotókat is találnak. Békéscsabán egy gyalogos aluljáró is összedőlt.
 
Békés megye sem úszta meg: viharkárok Békéscsabán - GALÉRIA. Fotó: Imre György/Beol.hu

Főként kidőlt fák, letört ágak adtak munkát a tűzoltóknak. Békéscsabán és Kecskeméten például parkoló autóra dőltek fák - galériánkban mutatjuk a kecskeméti pusztítást.
 
Elektromos távvezetékeket rongált meg a vihar Kecskemét külterületén - GALÉRIA. Fotó: MTI

Szerdán kora reggel Bács-Kiskun megyében több mint 13 ezer 600, Békés megyében csaknem 12 ezer 500, Csongrád megyében 3400 fogyasztónál nem volt áram.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A strandszezonban havonta ellenőrzik a vízminőséget - a Partfürdőn vettek mintát a Tiszából

A strandszezonban havonta ellenőrzik a vízminőséget - a Partfürdőn vettek mintát a Tiszából
Kedden másodízben vettek mintát, kétféle baktérium koncentrációját nézik a vízben. Tovább olvasom