Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Viktor, aki a kampány idején Feri lett

Viktort barátnőjének édesapja a választások alatt Ferinek szólítja. Egy szegedi egyetemistának költöznie kellett albérletéből, miután főbérlője megtudta, hogy az SZDSZ-re szavazott. Történetek a politikai megosztottságról.
A szegedi Mészáros Viktort barátnőjének édesapja a kampány kezdete óta nem hajlandó Viktornak szólítani. A papa – meggyőződéses baloldali szavazóként – átmenetileg Ferinek hívja a fiút. Feri, aki Viktor, csak mosolyog – néha kínosan – a dolgon, és bízik abban, hogy a választások után visszakapja nevét. Ezen eset kapcsán néztünk szét Szegeden: van-e akkora politikai megosztottság, mint négy éve volt.

– Az első forduló előtti napon rég nem látott barátnőmmel találkoztam. Órákig beszélgettünk egy kávé mellett, majd együtt indultunk haza a 9-es trolibuszon – mesélte Balogh Katalin. A politikáról egész addig nem tárgyaltak a lányok, a pártok és a választás azonban a trolin mégis szóba jött. Kati az SZDSZ-szel, barátnője, Ivett a Fidesszel szimpatizál. Nevetve győzködték egymást, mire az előttük ülő nyugdíjas korú férfi dühödten hátrafordult, és így szólt: – Azt hittem, legalább a fiatalokra lehet számítani! Maga – mutatott Katalinra – ne menjen el szavazni! De maga – szólt Ivetthez – szavazzon csak!
– Teljesen ledöbbentünk! Mit szól bele a beszélgetésünkbe? Nem is ismerjük – kommentálta Katalin a történteket.

Varga Zoltánról barátai úgy tudják, hogy jobboldali szavazó. A fiatalember azonban idén nem ment el voksolni, mert egyik pártot sem tartotta hitelesnek.

– Az, hogy engem mindenki jobboldalinak tart, a balos rokonaimnak köszönhető. A választások alatt másról sem beszélnek, csak politikáról. Egy ideig győzködtek engem is. De mivel én nem lelkesedtem eléggé, rám sütötték, hogy jobbos vagyok. Valójában nem vagyok sem ez, sem az.

A rokonság vonta kérdőre Pap Istvánnét is. Az asszonyt néhány héttel ezelőtt felhívták a rég nem látott családtagok és a kötelező „hogy vagy" kérdések után rátértek a lényegre: elmegy-e szavazni, kire voksol, és kire szavaznak a zsombói rokonok.

A Budapesten tanuló szegedi Varga Zsuzsanna főbérlőjével került konfliktusba a pártok miatt. A házinéni nem engedi a lánynak, hogy a Heti Hetest nézze a tévében, mert már a gondolattól is rosszul van, hogy az ő készülékén olyan műsor menjen, amelyben szidják Orbán Viktort.

Főbérlő-albérlő között Szegeden is gondot okozott az eltérő álláspont. Egy egyetemista fiú és főbérlője a pártpreferenciáikról beszélgettek. Amikor a lakástulajdonos megtudta, hogy az albérlője a liberálisokkal szimpatizál, közölte vele, hogy elsejétől új albérletet kereshet magának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Francia filmnapok Szegeden

A legújabb francia filmeket nézhetik meg az érdeklődők jövő hétfőig a szegedi Belvárosi moziban. A… Tovább olvasom