Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Világbajnokságra készülnek a szegedi hiphoposok

Szeged - Szombaton eldől, kik képviselhetik hazánkat Las Vegasban, a hiphop-világbajnokságon. A magyarországi selejtező az ország legszínvonalasabb versenye lesz. A fővárosi megmérettetésen két szegedi csapat is indul – azzal a reménnyel, hogy augusztusban elutazhat a hiphop őshazájába.
Szombaton rendezik meg a fővárosban hazánk első igazán nagyszabású hiphop táncversenyét. A tét nem kicsi: hiszen a felnőtt kategória első helyezett csapata és az 1 vs 1 all styles battle, szóló kategória győztese 5000 dollár támogatást kap ahhoz, hogy elutazhasson az augusztusi Las Vegas-i világbajnokságra. A második és harmadik helyezettek pénzt nem kapnak, de kvalifikációt szereznek.

Szegedről két tánccsoport is nevezett a versenyre – mindkettő esélyesnek érzi magát a győzelemre. A Hypnology Dance Crew csoportjában 3 fiú és 5 lány versenyez. Évek óta együtt táncolnak, a kétperces koreográfiát azonban kifejezetten erre a versenyre tanulták be. A hétvégéket reggeltől estig a próbateremben töltik – bíznak benne, hogy meg is lesz az eredménye.

Hypnology Dance Crew
Hypnology Dance Crew

– Las Vegas a hiphop őshazája. A magyar versenyen is az ország legjobbjai lesznek jelen, de ott a világ élvonalbeli csapataival találkozni óriási élmény lenne – fogalmazott Göncz Sándor Sada stúdióvezető. Ha nem nyernék meg az országos versenyt, de dobogóra állhatnának, mindent megtennének azért, hogy szponzorok segítségével összegyűjtsék azt a fejenként több mint 300 ezer forintot, amibe a nevezés és az utazás kerül a világversenyre.

Az X-Treme Tánciskola növendékei szintén ott lesznek a szombati budapesti bajnokságon. A 6 lányból és egy fiúból álló csoport 8 éve táncol együtt. – Világbajnokok lettek 2008-ban 36 ország legjobb 50 csoportja közül, és szintén 2008 óta a Magyar Divat és Sporttáncszövetség immár négyszeres magyar bajnokai – sorolta érdemeiket Kárpáti Bernadett, a tánciskola vezetője.

X-Treme Tánciskola
X-Treme Tánciskola

Számukra nem cél, hogy önköltségen kijussanak Vegasba: természetesen az aranyéremért mennek, de ha ez nem sikerülne, akkor is olyan tapasztalatokat szerezhetnek a szombati versenyen, amiből tudnak a továbbiakban építkezni.

A Hip Hop International Hungary technikai igazgatója szintén szegedi. Balogh-Barta Viktória elmondta: a versenyt az teszi különlegessé, hogy szervezetektől független, bárki nevezhetett. – Itt valóban az ország legjobbjai gyűlnek össze, esélyt latolgatni pedig szinte lehetetlen. A bírák 27 szempont alapján pontozzák az előadásmódot és a technikát. Magyarországon még soha nem volt olyan verseny, ahol ilyen alapos lett volna a zsűrizés. Az eredmény olyan lesz, mint egy pillanatfotó: egyszer lép mindenki színpadra, és amit akkor éppen mutatott, az alapján dől el minden – vagyis az: ki képviselheti hazánkat a világbajnokságon.

A közös fotó
A közös fotó

Olvasóink írták

  • 2. CsengeleMSN 2012. április 30. 20:36
    „Végre egy jó tánciskola, ahol vidámak az emberek és nem olyan besavanyodottak mint Szegeden. Hajrá fiatalok, tiétek a jövő és nem az öreg besavanyodott felnőtteké!”
  • 1. K.T. 2012. április 30. 17:39
    „Hajrá X-Treme-esek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ivóvízminőség-javító program Sándorfalván

Tovább olvasom