Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Világító szobrok a Kass Galériában

Szeged - Székó Gábor, a szegedi Kass Galériában "Esti fények" címmel rendezett kiállításán legújabb kőszobrait és vaslemez alapanyagú síkrelief műveit mutatja be. A tárlatot április 23-án, pénteken 16 órakor Nátyi Róbert művészettörténész nyitja meg.

"A kiállítás alapgondolata a túlépített környezet és a természeti hatások viszonyát boncolja, azaz a művek a geometria szabályai szerint konstruált emberi "lenyomatok" szigorát mérlegelik a kozmikus fény hatásának vetületében" - mondja Ibos Éva művészettörténész, a Móra Ferenc Múzeum képzőművészeti osztályvezetője.

A szegedi születésű Székó a Képzőművészeti Egyetem és a Mesterképző elvégzése után - ahol Kő Pál volt a mestere - 1995-ben visszatért szülővárosába, s azóta is itt él, alkot. Nyaranta a zalaszentgróti és a villányi művésztelepeken dolgozik. Jelenleg, a Tér és Forma Építészstúdió tervezőivel karöltve bekapcsolódott a város tereinek rehabilitációs,
újjátervezési folyamatába: az új arculatot nyerő terekre köztéri alkotásokat tervez.

A kőből épített szobrok a beléjük rejtett áramforrás segítségével őrzik fényüket, egyensúlyt keresve az építő, s az eredendő törvényszerűségek között.

Olvasóink írták

  • 1. joy 2010. április 21. 16:57
    „Fotók?????????????????????????????????????????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A közlekedésfejlesztés milliárdjai

Szeged - Az Új Magyarország Fejlesztési Tervben megvalósult, a közlekedés fejlesztésére kiírt… Tovább olvasom