Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Világos Beáta sztárokat vitt a jégre

Akárcsak Európa több országában, hazánkban is milliókat szögezett a képernyők elé a Sztárok a jégen produkció. A kezdetben csetlő-botló hírességek a show elején maguk sem hitték volna, hogy a végén egy ország lesi majd visszafojtott lélegzettel látványos kűrjei- ket. Bódi Sylvi, Karsai Zita és Nagy Feró koreográfiájáért Világos Beáta, a szegedi Ice Team Jégtánc Egyesület trénere felelt.
A Sztárok a jégen produkció celebjei kezdetben többet hasaltak, mint siklottak a jégen, hogy aztán idővel a legkülönfélébb piruettekkel szórakoztassák a nagyérdeműt. A látványos fejlődés a Jégszínház edzőinek és koreográfusainak munkáját dicsérte. Innen hívták a produkcióba Világos Beátát, aki a szegedi Ice Team Jégtánc Egyesület trénere.

– Nem volt könnyű dolgunk a színfalak mögött, hiszen néhányan életükben először húztak korcsolyát a lábukra. A napi öt-hat óra munka azért éreztette a hatását, napról napra egyre magabiztosabban siklottak – mondja a jégtáncoktató.

Az első, bukásokkal tarkított hét után a lányok és a fiúk külön-külön folytatták a felkészülést. Majd' egy hónapon keresztül tanulták az alapokat. Az adások ideje alatt a párok saját edzővel készültek a produkciókra. Az egykori magyar bajnok, Világos Beáta Bódi Sylvi, Karsai Zita és Nagy Feró koreográfiájáért felelt.

Szegeden neveli az utánpótlást

A junior világbajnoki tizenkettedik, többszörös magyar bajnok jégtáncosnő meglehetősen korán, 17 évesen hagyott fel a versenyzéssel. Azóta gyerekekkel foglalkozik. Szegeden – nyolc éve – szinte a semmiből hívták életre a jégtáncot. Manapság a szegedi Ice Team Jégtánc Egyesület ötven igazolt versenyzővel, tizenkét párral dolgozik. Az utánpótlás versenyeken aratnak a szegediek. A Szemes Adrienn, Szénási Dániel páros az elmúlt években három nemzetközi versenyt nyert meg.  
A Playboy címlaplánya volt a legkedvesebb tanítványa, bár nem jutott olyan sokáig, mint az egykori megatáncos vagy a rocknagypapa. – Sylvi szívesen edzett, láttam rajta az igyekezetet. Kiváló technikával, nagy lendülettel siklott a jégen. Amikor elkezdte a próbákat, egyáltalán nem tudott koszorúzni, de az adás végére ezt az elemet is megtanulta – árult el kulisszatitkokat az oktató.

Karsai Zizit a táncos előélete miatt hagyta érvényesülni – minél jobban érezhesse a sajátjának a produkciót. A finálé jég feletti, repülős része teljesen lenyűgözte. – Tökéletes mozgáskoordináció és jó adag merészség kellett hozzá. Nagy Feró külön történet. Neki nem állt jól a klasszikus stílus. Hamar ráébredtünk, hogy a csibészes, humoros oldalát kell fölerősíteni a jégen.

A rocknagypapa hálás is az edzőjének, mint mondja a segítsége nélkül nem jutott volna el a negyedik helyig. – Bea határozott egyéniség, hamar átverekedte magát az ellenállásunkon. Ugyanakkor azt nem engedte, hogy olyannal kínlódjunk, amit nem tudunk megoldani – elemezte mesterét a Beatrice frontembere. Feró az emlékezetes „emelgetős" kűrjét eredetileg egy guminővel vitte volna jégre, ám a szerkesztők a felvétel előtti utolsó pillanatokban – a húsvétra való tekintettel – játék babára cserélték a kelléket. A rocker azonban nem jött zavarba a váratlan „partnercserétől", és a show egyik legemlékezetesebb kűrjét futotta alkalmi partnerével.

Olvasóink írták

 • 1. Buhalla Emese 2008. október 19. 17:06
  „Nagyon izgalmas helyzeteket élhetett át!!!!!!!!!!!!!
  Nagyon GRATULÁLOK !
  Megtisztelne hogyha megtanitana szüleim engedélyével jégtámcolni!?

  Korosztályom: 12-13(robotos mozgás)

  Köszönöm:Buhalla Emese”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szobaantennával is fogható lesz a szegedi városi televízió

Balástyán, Domaszéken, Mórahalmon és Sándorfalván is fogható lesz augusztustól a szegedi városi… Tovább olvasom