Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Világszerte muzsikálhatnak

Fiatal magyar muzsikusok jelentkezését is várják az Európai Unió Ifjúsági Zenekarába. A 140 tagú együttes világszerte koncertezik.
Az Európai Unió Ifjúsági Zenekarát (EUYO) 1976-ban azzal a céllal alapították, hogy összegyűjtse az EU legtehetségesebb fiatal zenészeit. Minden évben meghallgatásokat tartanak valamennyi tagországában, hogy betöltsék a 140 helyet. A sikeres jelöltek részére a zenekar lehetőséget nyújt arra, hogy a hangszeres zenére szakosodott professzorokkal dolgozzanak együtt, világhírű karmesterekkel és szólistákkal lépjenek fel a világ legnagyobb koncerttermeiben.

Vendégkarmesterként vezényelte a zenekart többek között Daniel Barenboim, Leonard Bernstein, James Conlon, Carlo Maria Guilini, Bernard Haitink, Herbert von Karajan, Zubin Mehta, Msztyiszlav Rosztropovics és Solti György is.

Az EUYO tagjai nem részesülnek díjazásban, de az oktatást, utazást és a szállást teljes ellátással díjmentesen biztosítják részükre. A zenekar idén is tagfelvételt hirdet, amelyre 14 és 24 év közötti fiatalok (azaz az 1981. január 1. és 1991. december 31. között születettek) jelentkezését várják. Az aspiránsnak a 25 EU-tagállam egyikének érvényes útlevelével kell rendelkeznie; zenekari hangszerén legalább 8 osztályt el kellett már végeznie. Jelentkezni a KultúrPont Irodánál lehet. A jelentkezési lapok beérkezésének (nem a postára adásának!) határideje: 2005. december 15. Bővebb információ: www.kulturpont.hu/euyo, telefon: 06-1-413-7574.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorúan ellenőrzött adatok

Harminc családnak biztosít pályázat útján bérlakást a szegedi önkormányzat. A bérlőket szigorúan… Tovább olvasom