Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Világszínvonalú labor a Radnótiban

Szeged - Az elmúlt hétéves uniós fejlesztési ciklusban több mint 10 milliárd forintot fordított a város oktatási intézmények fejlesztésére és karbantartására. A labort a térség iskolásai használhatják.
Világszínvonalú eszközparkkal dolgozhatnak a legújabb természettudományos laborban a középiskolások – hozzáértők szerint olyan feltételek mellett, amivel akár az egyetemet is el lehetne helyben végezni. A Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium melletti egykori bölcsődeépületben alakították ki 291 millió forintos uniós támogatásból, illetve 25 millió forintos önkormányzati segítséggel a „termoszt", amely a Ságvári-gimnáziumban már meglévő, hasonló természettudományos laborral szemben nem elsősorban a tantárgyak népszerűsítését, hanem a tehetséggondozást tűzte ki célul.

Világszínvonalú labor a Radnótiban. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A kétszer húsz fő befogadására alkalmas laborban készültek például a Nemzetközi Biológia Diákolimpiára és az Európai Unió Természettudományos Diákolimpiájára utazó magyar csapatok tagjai, de tizenegy általános és nyolc középiskola diákjai is színesíthették már itt természettudományos óráik ismeretanyagát. A tegnapi ünnepséget is két tanóra között tartották meg: mielőtt Botka László polgármester és Plesovszkiné Ujfaluczki Judit tankerületi vezető Gál Béla gimnáziumigazgatóval együtt átadták volna a labort, a diákok fényképezőgépet készítettek a Németországban gyártott munkaasztalok mellett.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

52 ezer rendőrségi kiadvány kerül a "pusztába"

A régióban 121 ezer ember él külterületen, a megyei kapitányságok 52 ezer ingatlanba juttatják el bűnmegelőzési tanácsokkal ellátott négy oldalas újságukat. Tovább olvasom