Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Világversenyt nyert a szegedi vokálegyüttes

A szegedi Fool Moon vokálegyüttest találta idén a legjobbnak a grazi a cappella világverseny zsűrije. Az öttagú formáció előtt ezzel megnyílt a külföldi karrier lehetősége, a szakmai elismerés pedig a legjobbak közé emelte őket.
Az aranydiplomával együtt 1500 eurót is kapott a Fool Moon a világversenyen Fotó: DM
Világversenyt nyert egy szegedi énekegyüttes: a Fool Moon hozta el az első díjat a Vokal Total 2005 elnevezésű a cappella versenyről. A Grazban tartott megmérettetésen pop kategóriában a Czutor Ignác, Német Miklós, Molnár Gábor, Rácz Gergő és Wodala Barnabás által alkotott formáció előadása tetszett legjobban a szakmai zsűrinek, így ők vehették át az aranydiplomát, valamint az ezzel járó 1500 eurót.

– Az előzetesen beküldött demófelvételek közül a mi kategóriánkban nyolc csapatot választottak ki, amely részt vehetett a megmérettetésen – mesélte Németh Miklós. – A húszperces műsorra négy dallal készültünk – két magyarral és két külföldivel –, amelyeket előzőleg már bemutattunk Szegeden, a Városházi Estéken, és nagy sikert arattunk velük. A szép együtthangzás és szólóhang, valamint a jó konferálás mellett a zsűri kiemelte: kiválóak voltak az átiratok. Erre külön büszke vagyok, mert én készítettem mindegyiket.

A zenei kíséret nélkül, öt szólamban éneklő szegedi együttes a világverseny megnyerésével a legjobbak közé emelkedett. Az ezzel járó szakmai tekintélynek köszönhetően várhatóan ugrásszerűen megnő majd a külföldi felkérések száma is. A verseny során szerzett kapcsolataik eredményeképpen már most turnékra indulnak: legközelebb csak szeptember végén hallhatjuk a városban énekelni a fiúkat, az általuk rendezendő nemzetközi a cappella fesztiválon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbocsátották a pickeseket

Kiadták a papírokat, és kész – mondták azok a tegnap óta már csak volt pickesnek számító… Tovább olvasom