Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Villámcsapás miatt gyulladt ki a troli

Valamilyen külső behatás, valószínűleg villámcsapás következtében gyulladt ki csütörtök este egy csuklós trolibusz a 9-es vonal Lugas utcai végállomásán. Senki sem sérült meg, a részletes vizsgálat hétfőn kezdődik. A trolibuszon semmilyen külső elváltozás nem tapasztalható, az utastér is ép maradt.
Amint tegnapi számunkban megírtuk, csütörtök este fél kilenc előtt kigyulladt egy csuklós trolibusz a 9-es vonal Lugas utcai végállomásán. Török Miklóstól, az SZKT műszaki forgalmi igazgatójától úgy értesültünk, valószínűleg villámcsapás okozta a tüzet, mert a jármű áramszedő alatti berendezései sérültek. A villámcsapás következtében túl- áram jött létre az állomás vezetékhálózatában, ennek hatására keletkezett tűz a jármű zavarszűrő berendezésének ládaterében. A trolin ekkor nem tartózkodtak utasok, néhány perccel korábban szálltak le a végállomáson. A jármű éppen újabb körére indult volna, amikor a vezető látta, hogy sűrű füst ömlik a kocsi hátuljából.

A felcsapó lángokat oltóhabbal gyorsan elfojtották, a forgalmi igazgató elmondása szerint nem kellett komolyabb oltási munkálatokat végrehajtani. A környéken álló más járművek sem sérültek meg. A diszpécser azonnal riasztotta a tűzoltóságot. A szegedi tűzoltóság ügyeletétől annyit tudtunk meg, hogy a riasztás 20 óra 39 perckor futott be. Két autóval vonultak a helyszínre, vízsugaras oltásba kezdtek, majd átvizsgálták a gépjármű berendezéseit. Mintegy negyven perc elteltével értek vissza az állomásra. A tűz keletkezésének körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

Török Miklós hozzátette még, a trolibuszon semmilyen külső elváltozás nem tapasztalható, az utastér is ép maradt. Felújított járműről van szó, rendszeresen karbantartják és ellenőrzik. Biztosan nem típushiba áll a háttérben, nem kell sorozatos meghibásodástól tartani, mint például a BKV-buszok esetében. A sérült szerelvényt az SZKT telephelyére szállították, részletes vizsgálatát hétfőn kezdik meg. Arról, hogy mekkora kár keletkezett benne, a forgalmi igazgató üzleti titokra hivatkozva nem nyilatkozott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi onkológián egyelőre nincs szükség várólistára

Másutt van, de a szegedi onkotherápiás klinikán nincs várólista: a rákos betegeket azonnal ellátják.… Tovább olvasom