Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Villanyóra-leolvasás: évente

Évente olvassa le a villanyórákat május 1-jétől a Démász Nyrt. Aki akarja, telefonon vagy interneten jelezheti fogyasztását. Több olvasónk szerint nem a fogyasztó dolga a leolvasás. Mindazonáltal nem szeretnének sem tartozni, sem túlfizetni.
Éves leolvasásra tér át május elsejétől a Démász Nyrt. A cég erről levélben értesítette a fogyasztóit. Közülük néhányan azonban lapunkhoz fordultak panaszukkal.

– Tízezer forint fölött van minden hónapban a villanyszámlám. Ha csak havonta ezer forinttal számol többet a Démász, akkor is 12 ezer forintomat használják. Én hitelezzek nekik? – kérdezte a szőregi May Károly. Hozzátette: ha túl alacsony a részszámla, az sem jó, hiszen nem szeretne egyszerre nagyobb összeget fizetni az áramszolgáltatónak. Az eddig érvényben lévő negyedéves leolvasási periódussal elégedett volt, mert szerinte három hónap alatt nem lehetett jelentős hátralékot vagy túlfizetést felhalmozni.

A férfi úgy véli, a Démász munkája lenne a leolvasás, ezért őt az sem nyugtatja meg, hogy villanyórája állását minden hónapban bejelentheti vonalas telefonról és a cég honlapján ingyenesen, illetve mobiltelefonról helyi tarifás hívószámon vagy normáldíjas SMS-ben.

Nem szeretne a leolvasással bajlódni egy másik olvasónk sem. A nyugdíjas asszony közölte: társasházban lakik, azt sem tudja, melyik az ő órája. Ezenkívül nincs módjában internetezni, nincs vonalas telefonja és különben is: ez nem a fogyasztó feladata. Ugyanakkor ő sem szeretne hitelezni vagy tartozni az áramszolgáltatónak. Az asszonynak egyébként a legutóbbi áramszámlája 16 ezer forintos túlfizetésről szólt, így ő a negyedéves leolvasást sem tartja jónak. Azt mondta, nem óhajtja a nyugdíjából finanszírozni a Démász extraprofitját.

A Démász Nyrt. sajtóközleményében az áll, hogy mindez „egyszerűbb, átláthatóbb számlázási és leolvasási szolgáltatást" jelent. Kecse Nagy Sándor kommunikációs osztályvezető korábbi nyilatkozatában felhívta a figyelmet arra, hogy ha a család bővül, vagy nagyobb fogyasztású berendezést vásárol, akkor a részszámlákat pontosítani kell a Démász D-vonalán keresztül, így elkerülhető, hogy „a tizenkettedik elszámoló számla összege a vártnál nagyobb legyen".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Politizál, tanít a képviselő

Sándor Klára újoncnak számít az országgyűlésben. A szegedi liberális képviselő, egyetemi oktató… Tovább olvasom