Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Virág a világhálón keresztül

A Szegeden is több üzletben igénybe vehető internetes virágküldés legalább annyira kedves gesztus, mint amikor a remegő lábú hősszerelmes maga áll imádottja elé, csokorral a kezében. A kikézbesített ajándékvirág feledékenységünkön vagy lustaságunkon is segíthet. A siker garantált: a legtöbb esetben szem nem marad szárazon.
Az öröm független a csokor nagyságától, a gesztus a lényeg – állítja Kálmán Tibor, aki egy belvárosi virágszalonból szállítja ki az ajándékként megrendelt csokrokat. – A cserepes virágokkal már nem egyszer meggyűlt a bajom. Az ajándék átvétele után körbevezettek a lakásban, hogy tanácsot kérjenek, miként kell locsolni és gondozni a növényüket. Arra is volt példa, hogy egy idős nő megkért, ültessem át a virágját. Egy másik alkalommal egy enyhén ittas férfi kopogott be a virágüzletbe azzal, hogy bocsánatkérés gyanánt vigyünk egy csokrot a feleségének, mert már nem mer hazamenni – elevenített fel néhány különleges igényt a fiatalember.

A három szegedi üzlettel is rendelkező Nefelejcs virág- és ajándékbolt az elsők között foglalkozott a városban virágküldéssel. Ügyfeleik az üzleteikben személyesen vagy telefonon és az interneten keresztül rendelhetnek csokrokat. A honlapon négy kategóriából – mindennapok virágai, esküvői csokrok, rendezvénydíszítés és a kegyelet virágai – választhatnak az ajándéknak szánt virágok közül, de természetesen saját elképzelés szerint is összeválogathatják a csokrokat. – A virág mellé tortát, bonbont vagy üdvözlőkártyát is kérhetnek.

Sokan maguknak küldenek

Valentinkor, anyák napján és nőnapon a megrendelések miatt nem győzik kapkodni a telefonokat, igaz, a legtöbb ügyfelük előrelátó, és már néhány nappal a kiszállítás előtt megrendelik a virágot. Sokan kényelmi szempontokból saját maguknak rendelik meg a csokrot, elkerülve így a sorban állást.  
Ez utóbbi szövegét akár a billentyűzeten is bepötyöghetik, vagy üzleteinkben saját kézjegyükkel is elláthatják. A csokrokat Szeged 50-60 kilométeres körzetében szállítjuk ki, akár három órán belül. A szállítási költségért 1000 forintot számolunk fel – árult el részleteket a virágküldésről a Nefelejcs ügyvivője, Szakács Zoltán. – A virágokat nyolcvan százalékban nőknek küldik. Hálás feladat a csokrok kiszállítása, mert megható, ahogy az ajándékozottak a meglepetés láttán örömükben a könnyeikkel küszködnek – beszélt a virág átadásának pillanatáról a férfi. A Nefelejcs partnerein keresztül az országban bárhová eljuttatja a küldeményt, sőt egy nemzetközi hálózat segítségével külföldre is kiszállítja a meglepetéscsokrot.

A Fekete Sas utcában található Tompai Virágszalonon keresztül is lehet virágcsokrot küldeni. – 2000 forint feletti megrendelés esetén nem számítunk fel kiszállási díjat, de ha valaki csak egy szál rózsát szeretne ajándékba adni, arra is van lehetősége.

Ilyenkor csak a taxiköltséget kell pluszban megfizetnie – tudtuk meg az üzlet vezetőjétől, Tompai Marianntól, aki szerint a virágküldés legtöbbször valamilyen jeles naphoz – névnaphoz, születésnaphoz, eljegyzéshez vagy Valentinhoz és anyák napjához – kötődik. Sőt: manapság az orvosok is virágcsokrot kapnak a hálapénz helyett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatták Gregor József síremlékét

Többszáz tisztelője jelenlétében felavatták a tavaly októberben elhunyt Kossuth-díjas basszista… Tovább olvasom