Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Virágos pályázat

A Virágos Magyarországért versenyben idén számos díjat osztanak ki. Már nemcsak települések nevezhetnek, hanem óvodák, általános- és középiskolák, valamint éttermek is.
Idén tizenharmadik alkalommal hirdették meg a Virágos Magyarországért versenyt. A fődíjasai, egy város és egy falu képviselik hazánkat 2007-ben az európai versenyben. Az 1956-os forradalom 50. évfordulója kapcsán az új és meglévő 56-os emlékhelyek környezetének állapota is szerepel a kiemelt bírálati szempontok között. Több szervezet és minisztérium alapított különdíjakat. Így díjazzák azt a települést, amely idén a legtöbbet teszi a turisztikai vonzerő növelésért azzal, hogy színvonalasabbá teszi a település műemlékeinek, vendégváró helyeinek környezetét.

Egy város és egy falu részesül jutalomban azok közül, amelyek a környezetük védelmére is nagy figyelmet fordítanak, különös tekintettel a szelektív hulladékgyűjtésre és az illegális szemétlerakó helyek felszámolására. Díjat kap a természeti örökség megóvásában legeredményesebb település. Idén az óvodákat, általános- és középiskolákat is jutalmazzák. Az éttermek is beszállhatnak: a Nagy Ízutazás kampányba benevezettek közül régiónként egy kapja meg a Rozmaring-díjat, amelynek igényes, szép a környezete.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keserű pirula az ajándék

Az általános gyakorlatot követve a gyógyszertárak között is megindult a harc a vevőkért. A kamara… Tovább olvasom