Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Virtusból emelték a Trabantot

Rendszeresen rongálják egy mozgáskorlátozott férfi autóját a szegedi Belvárosban. Lovász László Trabantját legutóbb egy közlekedési lámpához támasztották randalírozó fiatalok.
Évek óta retteg az újabb és újabb rongálásoktól egy Trabant Hycomat tulajdonosa a szegedi belvárosban. Lovász László nyugdíjas, mozgáskorlátozott, ráadásul felesége is súlyos mozgásszervi problémákkal küzd, ezért a rokkant utasok számára átalakított járműre óriási szüksége van a házaspárnak.

– Egyszer átsétáltak az autón, három lábnyomot találtam a jármű tetején – panaszolta a férfi. Ekkor felfeszítették a csomagtartót is, és a szerszámokat elvitték belőle. Az is előfordult, hogy letörték a visszapillantó tükröt, vagy összetörték az irányjelző lámpa buráját. Lovász László gyanítja, sokakat az zavar, hogy elfoglal egy helyet a Fekete Sas utcában, ahol igen kevés a parkolóhely. A férfi a Károlyi
Nincs tanú

Szegeden havonta átlagosan 40-50 parkoló autót rongálnak meg. Letörik a visszapillantó tükröt vagy a rádióantennát, esetleg megkarcolják a kocsi oldalát. Gyakori eset, hogy az autók lámpaburáit törik össze. A tetteseket csak ritkán tudják elfogni, mert szemtanút találni nagyon nehéz. 
utcában lakik, és az autó nélkül szinte sehová sem tud eljutni.

Néhány napja egy éjszakai mulatságból hazafelé tartó társaság öt tagja felemelte a járművet, és a közlekedési táblához támasztották az oldalát. Lovász felesége arra lett figyelmes, hogy fiatal lányok nevetgélnek az ablakuk alatt, és ahogy kinézett, azt látta, hogy a Trabantot öt erős fiatal a járda felé cipeli. A férje lement az utcára, ahol szóváltásba keveredett a társasággal, akik jót nevettek azon, hogy nem tud beszállni a kitámasztott járműbe.

A férfi nem tesz feljelentést a rendőrségen, mert már nem bízik abban, hogy eredményre jutna a nyomozás. Szegeden egyébként ritkán rongálják meg mozgáskorlátozottak járműveit – tudtuk meg Tóth Margittól, a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületének elnökétől. Sokkal inkább az a jellemző, hogy ellopják a parkolási engedélyeket, és a feketepiacon árulják.

Szincsok György

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyen vizsgálták a nőket

Sikeres volt a két egymást követő szombaton tartott rendkívüli mellrákszűrés Szegeden. A Vasas Szent… Tovább olvasom