Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 19°C | 32°C Még több cikk.

Visszafogott borfesztivál Szabóékkal, hétezerért

Szeged - Egy-egy tál étel, üdítő, néhány pohár bor és egy kis édesség a gyereknek közel 7000 forintjába került Szabóéknak a XX. Szegedi Borfesztiválon.
– Nyolcszáz a kürtőskalács – mondja kis csodálkozással a hangjában Szabó Ferenc a Széchenyi téren. – Igen, de jó nagy – így a felesége, Ildikó. A háromtagú Szabó családot kísértünk végig a borfesztiválon. Arra voltunk kíváncsiak, mennyi pénzt költenek el a jubileumi XX. Szegedi Borfesztiválon úgy, hogy csak visszafogottan esznek-isznak.

A Kárász utca felől indulunk, ahol a jobb oldali vendéglátósnál telepedünk le. – Éhgyomorra nem lehet inni – mosolyog Ferenc. Azonnal lehervad arcáról a mosoly, amint az étlapot kezdi böngészni.

Szabóék makói haltepertőt választanak pontyfiléből, aminek 700 forint 10 dekája. A családfő nehezebbet kíván, marhapofát eszik, amiből csak 550 forintba kerül tíz deka. Kisfiuk, Tamás a fesztivál nagy kedvencét, a ropogósra sütött burgonyaszirmot – azaz chipset – választja, amit 700 forintért ízléses csonka gúla formájú papírcsomagolásban adnak. Vesznek még két ásványvizet (300-300 forint), és isznak két kávét csészénként 250 forintért.

Visszafogott borfesztivál Szabóékkal, hétezerért. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Szabóék az Év Bortermelője díjat elnyert Gálné Dignisz Éva rozé pinot noirját és kékfrankosát kóstolják meg először. Mindkét italból 240 forintba kerül egy deci.

Ekkor eszükbe jut, hogy emlékbe hazaviszik a fesztivál logójával díszített borospoharat, amelyért 500 forintot hagytak a pultnál. Az elegáns pohárral felvértezve emelik a tétet, és a fesztivál legjobb és Szeged borának megválasztott Balla Géza, Fekete leányka sziklaborból kóstolnak egy-egy decit, ami 1400 forintjukba kerül.

Így érkezünk el a kürtőskalácsig, amelynek a nyolcéves Tamás örül a legjobban. Visszafelé két-két deci könnyű, hűvös epres rozé jégkását isznak a Szabó szülők. A jeges italok 680 forinttal rövidítették mega családi kasszát.

Szabóék alig másfél órás borfesztiváli sétájukon 6910 forintot költöttek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botka ősszel újra indul a polgármesteri székért

Trogmayer Ottó régész, nyugalmazott múzeumigazgató lett Szeged új díszpolgára. Az ezt tanúsító oklevelet pénteken vette át a Szeged napi díszközgyűlésen. Tovább olvasom