Délmagyar logó

2019. 03. 20. szerda - Klaudia 4°C | 13°C Még több cikk.

Visszatér Szegedre a Mamma Mia!

Szeged - Visszatér az elmúlt nyár legnagyobb sikere, a Mamma Mia! - a musicalt csütörtöktől vasárnapig négy alkalommal játsszák a Dóm téren ugyanazzal a szereplőgárdával, mint tavaly.
 Ismétel a tavalyi sikercsapat

Meryl Streep filmbeli szerepét, Donnát idén is Kováts Kriszta játssza; ahogyan Donnának a darabban, a népszerű énekes-színésznőnek is nagy visszatérés és jó lehetőség volt ez a feladat. Szirtes Tamás szerint a musical sikerének titka az ABBA-slágerek mellett a vonzó szerelmi történet. A musical arról is szól, hogy egy elrontott életszakasz után újra lehet kezdeni, nem zárul le az élet. A szerelmes fiatal párt Simon Boglárka (Sophie Sheridan) és Sánta László (Sky) alakítja, a további főbb szerepekben Sasvári Sándort (Sam Carmichael), Szerednyey Bélát (Bill Austin), Molnár Lászlót (Harry Bright), Détár Enikőt (Tanya) és Sáfár Mónikát (Rosie) láthatja a közönség.

A Mamma Mia! tavalyi hatalmas sikere után azt ígérte a szabadtéri menedzsmentje: a nagy érdeklődésre való tekintettel ezen a nyáron három előadás erejéig új főszereplőkkel tér vissza a Dóm térre a Madách Színház szuperprodukciója. Végül nem három, hanem négy előadást hirdettek, és a tavalyi gárda játszik újra. – A próbaidőszak rövidsége, azaz elsősorban technikai okok miatt nem volt vállalható, hogy új szereplők álljanak be. A szereposztást időben közöltük a honlapunkon, így a jegyértékesítés kezdetekor a nézők már ennek az információnak a birtokában dönthettek – hangsúlyozta Herczeg Tamás fesztiváligazgató, aki azt is elmondta: már mind a négy idei előadásra elfogytak a jegyek.

– A „Győztes csapaton ne változtass!" elve alapján ugyanazzal a jól eltalált szereplőgárdával jövünk idén is, mint tavaly. A produkciónak van egy színes, szélesvásznú szegedi változata, ami erőteljesen különbözik a Madách színházitól díszletben, koreográfiában, a fellépők létszámában is. Mielőtt eljöttünk, elővettük ezt a szabadtéri változatot, és felfrissítettük magunkban – mondta lapunknak Szirtes Tamás, a musical rendezője, a Madách direktora.

Jelenet a Mamma Mia! tavalyi Dóm téri előadásából. Fotó: Madách Színház/Mohos Angéla
Jelenet a Mamma Mia! tavalyi Dóm téri előadásából. Fotó: Madách Színház/Mohos Angéla

– Az idei évad nagy művészi feladata A nyomorultak augusztusi szegedi bemutatójának előkészítése volt számunkra. Az elmúlt négy hónapot a Schönberg-musical próbáival töltöttük, egy hete álltunk le vele, akkor vettük elő az ABBA-musicalt. Mindannyian imádjuk A nyomorultakat, nagy ambícióval készülünk a szegedi premierre. Remélem, a hosszú próbaperiódus után erőteljes, drámai, látványos, filmszerű és nagyszabású produkciót hozunk a Dóm térre. A pesti próbákat már befejeztük, augusztus elején Szegeden folytatjuk. A Mamma Mia! előadásait is nagyon várjuk. Hogy ezt a musicalt mennyire imádják a nézők, azt a szegedi közönségtől tudtuk meg. Komoly pluszfeladatot ró ránk, hogy Herczeg Tamás igazgató úr kérésére Szegeden tartjuk ezeknek a szuperprodukcióknak a bemutatóját, majd utána visszük őket a Madách Színházba, de roppant izgalmas kihívás. Abszolút bevált ez a megoldás – fogalmazott Szirtes Tamás.

113 előadás, 130 ezer néző

A 2014–15-ös színiévadot 99,7 százalékos látogatottsággal zárta a Madách Színház – legnagyobb sikere a Mamma Mia! volt. Az ABBA-musicalt tavaly augusztusban a Dóm téren mutatták be, majd ősztől tűzték műsorra hármas szereposztásban az Erzsébet körúti teátrumban. A nemrégiben véget ért évadban összesen 423 előadást játszott a Madách 342 ezer 514 fizetőnéző előtt. A szezon kiemelkedő sikerét, Benny Andersson, Björn Ulvaeus és Catherine Johnson ABBA-musicaljét összesen 113 alkalommal játszották csaknem 130 ezer néző előtt. Tavaly a szegedi szabadtérin az eredetileg meghirdetett öt helyett végül hét előadást tartottak, így összesen több mint 28 ezer néző látta a musicalt a Dóm téren. A fesztivál történetében először állóhelyeket is kínáltak az előadásokra.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmés társasjáték a politikai uborkaszezonra

A Szegedi Kattintós ajánlata különleges, igazi vakációra való csemege azoknak, akik nem Andy Vajna… Tovább olvasom