Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Visszavonták Piros Attila vezetői kinevezését, október 1-jével Rádi Norbert a CSMRFK vezetője

Visszavonták Piros Attila vezetői kinevezését, október 1-jével Rádi Norbert a CSMRFK vezetője
A jövő hónap elejétől már nem Piros Attila vezeti a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot. A tábornok kinevezését a belügyminiszter vonta vissza, és Rádi Norbert ezredest bízta meg a főkapitányság vezetésével.
– Lesznek még személyi változások a rendőrségen – ezt nyilatkozta lapunknak nyár közepén adott interjújában a Csongrád megyei rendőrfőkapitány. Piros Attila viszont szinte biztos, hogy nem arra gondolt, hogy őt menesztik, alig tíz hónappal a kinevezése után. Pintér Sándor belügyminiszter és Balogh János országos rendőrfőkapitány hozott egy váratlan döntést Piros Attila „rendelkezési állományba helyezésével".
 

Közleményt adtak ki kedd reggel, amelyben azt írták, hogy „Magyarország belügyminisztere 2018. szeptember 30-i hatállyal visszavonta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének vezetői kinevezését, és Piros Attila dandártábornokot, rendőrségi főtanácsost rendelkezési állományba helyezte. Az országos rendőrfőkapitány javaslatára Magyarország belügyminisztere a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével 2018. október 1-jei hatállyal Rádi Norbert ezredest, rendőrségi főtanácsost bízta meg."


Információink szerint a döntés a megyei kapitányságon dolgozókat megdöbbentette, főleg, hogy semmi előjele nem volt a változásnak. Azt, hogy a rendőrök hogyan fogadták, pontosan nem lehet tudni, annyi azonban biztos, hogy a tábornok nem volt népszerű az állományban, de az újságírókkal sem volt felhőtlen a viszonya.

Meg nem erősített információk szerint korábban például beszélt a megye településeinek polgármestereivel arról, hogy hogyan kezeljék a sajtót, milyen információkat adhatnak ki, és milyeneket nem. Tény, hogy Piros Attila kinevezése után az addiginál is döcögősebb lett a rendőrségi kommunikáció, ami néhány olvasónknak is feltűnt. Az is tény viszont, hogy ez alatt a szűk tíz hónap alatt jelentősen javult a megyei rendőrség eredményessége.
A főkapitány, ahogy munkába állt, komoly átszervezésbe kezdett, és talán ezért sem volt népszerű az állományban. Megszüntette például a szegedi rendőrőrsöket, az ott dolgozókat bevitte a megyére, és kiküldte az utcára.
 

– Az előző struktúrában, tehát míg voltak őrsök, azaz tavaly a Szegedi Rendőrkapitányságon 100 bűncselekményből 39-nek tudtuk megnevezni az elkövetőjét, most 67-nek. Minden rendőrre szükségem van, de a számok azt igazolják, hogy a három rendőrőrsre viszont nincs. A rendőröknek pedig az utcákon kell lenniük

– mondta erről a lapunknak adott exkluzív interjúban.
 
A Belügyminiszter Rádi Norbertet (hátul) bízta meg
Piros Attila távozik posztjáról. Tíz hónapja vette át a kinevezését a megyei rendőr-főkapitányság élére. A belügyminiszter Rádi Norbertet (hátul) bízta meg a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével. Fotó: Török János

De az is megfordult a fejében, hogy összevon rendőrkapitányságokat, és ő hozott létre egy 24 órában működő nyomozócsoportot is. Azóta hét nyomozó és két bűnügyi technikus folyamatosan a főkapitányságon van, így nem otthonról, az ágyból kell kiugrasztani őket, ha történne valami.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot október 1-jétől megbízottként Rádi Norbert ezredes vezeti. Hogy ki lesz Piros Attila utódja, arról egyelőre nem tájékoztatott a Belügyminisztérium. Piros Attila a tavaly december 1-jével a főkapitányi posztról 20 évnyi szolgálat után nyugdíjba vonuló Lukács János vezérőrnagyot váltotta. 2012 őszétől töltötte be a főkapitányi tisztséget Somogyban, előtte az ORFK hivatalvezetője, korábban pedig az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára volt.

Korábban írtuk:
Magyarország belügyminisztere 2018. szeptember 30. hatállyal visszavonta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének vezetői kinevezését, és Piros Attila r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsost rendelkezési állományba helyezte.

Az országos rendőrfőkapitány javaslatára Magyarország belügyminisztere a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével 2018. október 1-jei hatállyal Rádi Norbert r. ezredes, rendőrségi főtanácsost bízta meg - áll a belügyminisztérium közleményében.

Piros Attila a december 1-jével nyugdíjba vonuló Lukács János vezérőrnagyot váltotta a főkapitányi poszton. 2012 őszétől töltötte be a főkapitányi tisztséget Somogyban, előtte az ORFK hivatalvezetője, korábban pedig az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára volt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Caramel is fellép a nyárzáró családi pikniken

Caramel is fellép a nyárzáró családi pikniken
Fergeteges nyárzáró pikniket szervez a hétvégén Szegeden a Sportkoalíció és az Emberi Erőforrások… Tovább olvasom