Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -1°C | 1°C Még több cikk.

Vitálmező-terápia

Szeged - A Park Egészségközpont orvosainak segítségével az elkövetkező hetekben olyan betegségeket, gyógymódokat mutatunk be, amelyek sokakat érintenek. Ezúttal a vitálmező-terápiáról olvashatnak összeállítást. A következő heti témánk a neurológiai eredetű betegségekről szól majd.
Napjainkban egyre több beteg keresi fel panaszaival a természetgyógyászati rendelőket, a hagyományos orvosi kezelés helyett vagy mellett alternatív gyógymódokat választva. A vitálmező-terápia egy olyan elektromágneses felmérési és kezelési forma, amely a betegségek széles körében alkalmazható, úgymint a mozgásszervi betegségek, fájdalmi állapotok, allergiás tünetek, autoimmun-betegségek, rendszerbetegségek, gyulladások, fertőzések, az anyagcsere-folyamatok és a hormonműködés zavarai, különböző sérülések esetében. Emellett támogat más terápiákat, mint például a méregtelenítést, a bélfertőtlenítést, a táplálkozásban való átállást, a fogyókúrát és a savtalanítást. Általános felépítő hatásának köszönhetően fokozza a vitalitást, erősíti az immunrendszert, kivédi a kimerültség, a tartós stressz káros hatásait, gyorsítja a sebgyógyulást, a regenerációs folyamatokat, mintegy „megfiatalítva" a szervezetet.

Működésének alapelve, hogy a természetes környezeti rezgéseknek megfelelő hullámokkal sejtszinten energetizálja a szervezetet, ezzel beindítva a szervezet öngyógyító működéseit. Ez azért is fontos, mert tartós energiahiány esetén előbb-utóbb akut tünetek jelentkeznek, ami a későbbiekben idült betegség kialakulásához vezethet. Ez a veszély különösen hangsúlyos civilizált társadalmunkban, ahol a szervezetünk folyamatosan ki van téve különböző terhelő hatásoknak – ilyen a sugárzás, a fizikai hatások, a stresszhatás, hiányállapotok, mérgező anyagok, kórokozó baktériumok, vírusok, paraziták, gombák.

Helytelen életmódunk, egészségtelen étkezési szokásaink csak tovább erősítik a betegségre való hajlamot. Számtalan ember keresi fel orvosát népbetegségnek számító problémák, krónikus fájdalom, allergia, gyógyszeres kezelésre nem reagáló, idült gyulladások, emésztési panaszok, bőrtünetek miatt. Ilyenkor nagyon fontos, hogy a tünetek hátterében meghúzodó okokat tárjuk fel és ezeket kezeljük. Nagyon gyakran az egészséges bélflóra felborulása, a szervezet elsavasodása, azaz a sav-bázis egyensúly zavara, a túlzott fizikai vagy pszichés terhelések, illetve környezeti ártalmak okozzák a problémát, amelyek kezelésével a tünetek jelentős része enyhül vagy megszűnik.

A számítógép által vezérelt készülék az állapotfelmérés során objektív képet ad az egyes szervek, szervrendszerek állapotáról, amely grafikon és képi formában, számszerűsített értékekkel megjeleníthető, elemezhető. Ez rámutat az egyes betegségek oki hátterére, a különböző elváltozások, terhelések jelenlétére, ami alapján felállítható a pontos diagnózis, megtervezhető a terápia.

Számtalan terápiás program futtatható az állapotfelmérést követően a beteg panaszainak és az oki tényezőknek a függvényében, lehetőség nyílik a különböző terheltségek „kivezetésére", megszüntetésére. Ha funkcionális, azaz működésbeli zavar áll a tünetek hátterében – nem szervi elváltozás –, már az első kezelés is jelentős javulást idézhet elő. Ismételt kezelések esetén a gép minden mérési eredményt, összeállított és futtatott terápiás programot tárol, így lehetőség nyílik a gyógyulási folyamat nyomonkövetésére, amit a készülék összesített grafikus kiértékelése is megkönnyít.

Park Egészségközpont

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élő múlt - a szegedi Super 8 Cambridge-ben

Szeged - Harry Potter-helyszínek, polgármesteri sütis csevely, filmforgatás és fesztiválzsűrizés. A… Tovább olvasom