Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Vitéz Szakács Attila mentette meg Ibolyát

Szatymaz - Vitéz Szakács Attila mentette meg Üveges Szilveszterné életét két hete Szatymazon. A 49 éves nőt egy jugoszláv farkasölő kutya támadta meg. A sok bámészkodó közül csak a 72 éves nyugdíjasban volt annyi bátorság, hogy a bajba jutott nő segítségére siessen. Üveges Szilveszterné tegnap mondott köszönetet megmentőjének.
Egy 72 éves szívbeteg nyugdíjas férfi mentette meg június 21-én Üveges Szilveszterné, Ibolya életét Szatymazon. A nőt a település postahivatala előtt – ahogy azt megírtuk – döntötte le kerékpárjáról egy elszökött 70 kilós jugoszláv farkasölő, amely egyből a fejét kezdte el marcangolni.

A 49 éves asszonyon négy nagy sebet ejtett a kutya, amit egy 3 órás műtéttel sikerült összevarrniuk az orvosoknak. A nőt múlt kedden engedték ki az új klinika traumatológiai osztályáról. Üveges Szilveszterné tegnap délelőtt lapunk jelenlétében mondott meghatottan köszönetet Szakács Attilának, aki a Horthy Miklós vitézi rend tagja.

– Nem tudom, hogy miért pont akkor jártam arra. Egy csekket fizettem be a takarékszövetkezetben, pedig még bőven ráértem volna vele – mondta Szakács Attila. – Azért volt ott, hogy engem megmentsen – vágott az idős férfi szavába Ibolya, aki megmentőjével ezután a szörnyű támadás pillanatait idézte fel.

Bocsánatot kért a farkasölő gazdája. Fotó: Veréb Simon
Bocsánatot kért a farkasölő gazdája.
Fotó: Veréb Simon

– Megdöbbentett az emberek közönye – kezdte Szakács Attila, akinek elmondása szerint a brutális támadást legalább 50-en nézték végig. – Sok cifra dolgot mondtam a bámészkodóknak, mire valaki végre hozott egy ásót, amit a kezembe nyomott, majd elhátrált a kutya közeléből – mesélte a hős nyugdíjas. Szakács Attilának megfordult ugyan a fejében, hogy mi van akkor, ha a kutya rátámad, de olyan dühös volt a tehetetlen emberekre, hogy nem sokat törődött ezzel.

– Akkorát kell ütnöm a kutyára, hogy ottmaradjon – mondtam magamnak, majd az ásó élével akkora erővel sóztam rá a fejére, hogy egy másik fajta biztos belepusztult volna. Ennek azonban meg sem kottyant az ütés. Ezután még egyszer rásóztam, mire végre eltakarodott – mondta a közgazdászként nyugdíjba vonult férfi. Szakács Attila csak a mentő megérkezését várta meg, majd csendben elbiciklizett a helyszínről.

– Minek maradtam volna tovább? A kötelességemet megtettem – mondta szerényen a férfi, aki nagyon örült annak, hogy Üveges Szilveszternét viszonylagos épségben találta. – Szörnyű volt az arca a támadás után, de jó munkát végeztek az orvosok – magyarázta.

– A kutya gazdája még a klinikán felhívott azzal, hogy meglátogatna. Bocsánatot kért, és azt mondta, hogy át tudja érezni a helyzetem. Vannak még fájdalmaim, de nincs bennem bosszúvágy – mondta Üveges Szilveszterné.

Olvasóink írták

 • 14. web 2010. július 08. 22:52
  „Bocsánat ide vagy oda ,ez kérem nem elég!
  Ez megfizethetetlen, Összeomlott egy asszon, egy család élete.
  A hátra lévő éveit ilyen kínosan leélni, ez szörnyű. Néhány hónap és mindenki rácsodálkozik, hogy miért ilyen -olyan az arca szegénynek. Ezt ki sem lehet fejezni mekkora kártérítés illeti meg ezért. Minden kutya tulajdonost köteleznék az eb biztosítása megkötésére.”
 • 13. jozko 2010. július 07. 19:14
  „12-odysseus-: Kisebbet-nagyobbat mindegyikünk hibázik. Az emberség azon mérhető le, ahogyan bocsánatot tudunk kérni. Szakács úr vitézségből, Te emberségből vizsgáztál Gratulálok!
  Egyébként egy bátor, becsületes cselekedet egy "pozitív" kommentsorozatot indított el. ..nem véletlenül.”
 • 12. odysseus 2010. július 07. 16:35
  „legelőször is: vitéz Szakács Attila előtt le a kalappal! "Emberségből formát, vitézségből példát" mutatott! Jaj, csak mindenkinek ez jutna az eszébe erről a történetről!
  Másodszor pedig elnézést kérek a hölgytől ismeretlenül is; egy előző szösszenetemben viccelődtem a helyzetével - nem vele - és ezt valóban nem kellett volna tennem. Jobbulást!”
 • 11. deszkás 2010. július 07. 15:49
  „Gratulálok a bátor öregúrnak!”
 • 10. jozko 2010. július 07. 14:20
  „Nomen est omen-laza magyar fordításban ez annyit jeleent: A név kötelez. Most ezzel személyiségi jogot sértettem, uszítottam vagy gyűlöletet keltettem? Egyik sem állt szándékomban. Gratulálok az öregúrnak!”
 • 9. gróf 2010. július 07. 13:48
  „8!

  Gyulán egy harcművész a kókuszt töri ököllel, meg egy spanyol bikát akart leütni...de a vitéz úrra gondoltam elsősorban.
  70 év felett van vér a tökibe!”
 • 8. CID 2010. július 07. 13:33
  „gróf úr : egyik ismerősöm, fogadásból szabad kézzel leütött egy kifejlett kaukázusit. Elpusztulni persze nem pusztult el a blöki, de pár percig kómázott erőssen :)”
 • 7. CID 2010. július 07. 13:29
  „Viszont ha rang a vitéz, akkor szerintem kis "v"-el kellene írni”
 • 6. ghosty9 2010. július 07. 13:15
  „3. szildy

  "kizárólag a támadást hárító emberbe tudtok belekötni"

  Akkor kommentáljuk esetleg az újságírót is. Ilyet a címben?”
 • 5. madártej 2010. július 07. 13:10
  „Egy csíki székely az a medvének is nekimegy, ahogy Sz.A. is megtette. Remélem, választott lakóhelyén a díszpolgári címet legalább megkapja a hét végi őszibarack fesztiválon!”
 • 4. Lutetia 2010. július 07. 13:03
  „A "kizárólag" szó használata enyhe túlzás. Mindketten gratuláltunk a hőstetthez.
  A szelektív olvasás gyógyítható.”
 • 3. szildy 2010. július 07. 12:22
  „Én pedig nektek gratulálok, hogy egy ilyen cikk és a mögötte levő esemény kapcsán kizárólag a támadást hárító emberbe tudtok belekötni ! Szóval rólatok is no comment...”
 • 2. Lutetia 2010. július 07. 11:45
  „Gratulálok a vitéz úrnak! A rangkórságáról pedig no comment...”
 • 1. gróf 2010. július 07. 09:45
  „Jajj, ez a sok önjelölt címhajhász...vitéz, lovag, alkormányzó stb.
  Gyerekek.
  Én meg gróf vagyok pfff!

  Várom az állatvédőket, hogy elég lett volna kisebb ütés a kutyi fejére, meg a vitéz úr gerinces állatot bántott aránytalanul nagyot ütve a fejecskéjére.

  Szerencsére a vitéz úr fikarcnyit sem ért a kutyákhoz, különben nem ütögetné a fejét egy sarplaninacnak. Csak bátor volt...vagy vákmerő. Bejött!
  Gratulálok a segíteni akarásához!

  (egy ekkora kutyát nem lehet agyonütni, megfojtani, legyőzni 1 embernek. másfélszer több erő van az izmaiban és a fájdalomérzete szinte semmi) Csak óvatosan.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tétre, helyre: milliárdok a sportfogadásban

Egymilliárd 9 millió forintot tettek fel a Tippmixen június 21. és 27. között a játékosok – csúcsra jár a sportfogadás a labdarúgó-világbajnokság alatt. Tovább olvasom