Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Vizes élőhellyé vált a vadasparki pampa

Globális éghajlatváltozás ellen – globális kampánnyal. A British Council hétfőn nyíló kiállítását hatvan ország száz városában mutatják be – Magyarországon elsőként Szegeden. A kiállításra és a hozzá kapcsolódó rendezvényekre a szervezők a gyerekeket, felnőtteket egyaránt várják.
A tapírok is az új helyre kerültek. Fotó: Miskolczi Róbert
Az ember környezetszennyező tevékenységére hívja föl a figyelmet a British Council, a brit kulturális intézet, a Szegedi Vadasparkban ma délután 2-kor nyíló, ÉszakDélKeletNyugat című kiállítással. A kiállítás valóban globális: hatvan ország száz városában mutatják be – Magyarországon elsőként Szegeden.

A British Council azért szervezte a vadasparkba a bemutatót, mert a természetvédelemről szóló kiállítás itt lel igazán stílszerű környezetre, emellett az éghajlati szélsőségek hatása szembeötlőbben megmutatkozik, mint – mondjuk – egy belvárosi bemutatóteremben.

A globális éghajlatváltozás kezdeti szakaszára jellemző szélsőségeket szemlélteti: a vadaspark területén az augusztusi esők nyomán a talajvízszint oly mértékben följebb jött, hogy a pampa vizes élőhellyé vált. Veprik Róbert gyűjtemény-felügyelőtől megtudtuk: a pampai állatokat, például a guanakókat, nandukat más területre kellett költöztetni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nap még megcukrozhatja a szőlőt

Két hetet késik minden szőlőfajta beérése a megyében, a termés pedig csak harmada a tavalyinak. A… Tovább olvasom