Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Vízibiciklis paradicsom

Vidám-színes vízibiciklik csobognak a Plaza-tavon – bennük gyerekek, felnőttek. A vízimadarak rég befogadták a csobogva haladó, rikító színű járműveket, a kacagó-sikongó-kiabáló gyerekeket.
Vidám-színes vízibiciklik csobognak a Plaza-tavon – bennük gyerekek, felnőttek. A vízimadarak rég befogadták a csobogva haladó, rikító színű járműveket, a kacagó-sikongó-kiabáló gyerekeket: együtt úszkálnak vízibiciklik és vadkacsák. Békák kuruttyolnak, nádas zizeg, vakítón csillog a víztükör. – Nézd, anyu –, kiabál egy kislány, s abbahagyja a pedálozást –, itt jött fel egy madár! – Valóban: egy búbos vöcsök, mely előbb még nem volt sehol, közvetlenül a járgány mellett bukkant föl a víz alól...

Emberek és természet együtt – igazi paradicsomi közösségben! Gondolta volna ezt valaha valaki? A Plaza-tó egykor még jóval nagyobb volt, mint most – hiszen részben területén épült föl a Szeged Plaza –, ám akkor senki sem figyelt föl rá, néhány horgászon túlmenően. Partja tele volt szeméttel. Most? Ami megmaradt belőle, rengeteg embernek nyújt hétvégi felüdülést. Tipikus esete a történet annak, hogy minél kisebb valami – annál több ember számára többet ér. Annál inkább kihasznált a lehetőség.

Persze – mint Bánszki András, a vízibiciklipark üzemeltetője mondja – szó sincs arról, hogy valami óriási sorban állás mutatkozna a vízibiciklikért. Talán – tesszük mi hozzá – csak azért nem, mert valahogy nincs benne a köztudatban: a Plaza-tavon vízibiciklizni is lehet. Ezen segíthetünk!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ásványvízteszt a Sajtóházban

Az újból kitört hőségriadó adta az apropót: végigkóstoljuk, milyen palackos vízzel olthatja szomját,… Tovább olvasom