Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Vizsgát és ballagást zavart meg a bombariadó

Szeged - A szegedi jogi kar főépületének felrobbantásával fenyegetőzött egy ismeretlen telefonáló tegnap délelőtt. A vizsgára és a ballagásra érkezők a tűző napon várakoztak a bombariadó ideje alatt.
Kellemetlen incidens történt a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának utolsó, tegnapi vizsganapján. Egy ismeretlen telefonáló az épület felrobbantásával fenyegetőzött.

– Péntek reggel 9 órakor egy hívás érkezett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra – közölte Tuczakov Szilvána sajtóreferens. – Az ismeretlen férfi a jogi kar Tisza Lajos körúti épületének felrobbantásával fenyegetőzött. A rendőrség a helyszínre érkezés után megkezdte az egyetem épületének kiürítését, majd annak átvizsgálását.

Két és fél óra után kiderült, ezúttal is üres fenyegetőzésről volt szó. Az intézkedés ideje alatt a rendőrök az utca túloldalára terelték a járókelőket és a jelen lévő mintegy ötven egyetemistát. Utóbbiak egy része vizsgázni jött, mások ballagásra érkeztek rokonaikkal. Sokan közülük a bombariadó hírére hazamentek. A jelenlévő diákok szerint az incidensnek egyértelműen az európai alkotmány- és jogtörténetvizsgához volt köze. Amennyiben így történt, a betelefonálónak csalódnia kellett. A rendőrség fél 12-kor elhagyta a helyszínt, nem sokkal ezután a diákok is beléphettek az épületbe. A vizsgák késéssel ugyan, de lezajlottak, a ballagást is megtartották a türelmesebb diákok részvételével.

Két és fél órán át várakoztak a hallgatók a kiürített épület előtt. Fotó: Karnok Csaba
Két és fél órán át várakoztak a hallgatók a kiürített épület előtt.
Fotó: Karnok Csaba

Szezon

Szegeden idén ez volt a negyedik bombariadó. Legutóbb márciusban fenyegetőzött egy ismeretlen robbantással, a célpont akkor a Széchenyi téri Erste Bank épülete volt. Mint emlékezetes, az előző év végén, 2008-ban két hónap alatt volt nyolc bombariadó a városban. Az idén februárban 3, korábban bombával fenyegetőző személyt elkaptak a rendőrök.

Olvasóink írták

  • 1. varadipal 2009. július 05. 15:55
    „Tisztelt Szerkesztőség! Szeretném az újságban olvasni a cikkben felsorolt esetekben szerepelő pánikkeltő károkozók büntetését is. Hátha az is elolvasná, aki éppen most töri a fejét ilyen cselekedeten. Ha 5-6 évet, meg a kár megtérítésének kötelezettségét olvahatná, lehet meggondolná magát. A Lap vesse be a bírósági tudósítóját, hátha megtud valamit. Csupa lyuk az oldalam, megöl a kíváncsiság. Kérem előzzék meg. Üdv: Fent”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esős nyitónap a szegedi szabadtérin

Szeged - A Cigányszerelem című szuperprodukcióval péntek este megkezdődött a 78 éves Szegedi… Tovább olvasom