Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Vizslavíkend: négylábúak korzóztak a belvárosában

Szeged – Több mint húsz vizsla kutyagolt Szeged főutcáján az első szegedi vizslavíkenden.
Mihály csak ennyit mondott kutyáinak: „Betti! Fanni! Vezessétek magatokat! „ És ők vezették. Póráz nélkül a gazda tempójában haladtak, annak lába mellett. De nem csak ők sétáltak végig szombaton délután a Kárász utcán, húsz másik vizsla is fegyelmezetten kutyagolt Szeged főutcáján, ahová az Újszegedi Partfürdőről lovas kocsival érkezett az első szegedi vizslavíkend csapata.

Vizslavíkend Szeged belvárosában. Fotó: Frank Yvette.
Vizslavíkend Szeged belvárosában. Fotó: Frank Yvette.

Az ebeknek nem volt ellenükre, hogy gazdáik büszkeségére, mutogassák magukat az érdeklődő tekinteteknek, pózoljanak a fényképezőgépek előtt. A gyerekek is megsimogathatták őket, hisz a vizsla, legyen az magyar, német, drót vagy sima szőrű, szereti a gyerekeket. Tulajdonképpen univerzális fajta: azon túl, hogy kivételes családi kedvenc, kitűnő munka- és vadászkutya.

Kollár Mihály, Betti és Fanni gazdája, a Tisza-parti vizslatalálkozó koordinátora elmondta, hogy a szombati városi séta és a lovas kocsikázás meglepetés volt az ország különböző pontjáról érkező résztvevőknek, csak úgy, mint pénteken a hajókirándulás. A kutyás társaságnak egyik este bográcsban főtt a szegedi halászlé, és a pálinka is előkerült a batyuból - Redenczki Attila a rendezvény főszervezője és házigazdája, illetve hat éves magyar vizslája, Nala jó vendéglátónak bizonyult.

 
Az ebeknek nem volt ellenükre, hogy gazdáik büszkeségére, mutogassák magukat az érdeklődő tekinteteknek, pózoljanak a fényképezőgépek előtt.
Az ebeknek nem volt ellenükre, hogy gazdáik büszkeségére, mutogassák magukat az érdeklődő tekinteteknek, pózoljanak a fényképezőgépek előtt.

A három nap alatt rengeteget túráztak, a Maros parton jártak, illetve ma legyalogolnak a Tiszaszigeti Mélypont Emlékhelyhez. A programhoz még több környékbeli vizslatulajdonos csatlakozott. Az ilyenkor befolyt regisztrációs díjjak összegét vizslamentésre és beteg állatok gyógyítására fordítják.

A szombati városi sétán - amelynek nem titkolt szándéka, hogy népszerűsítse a magyar fajtát - a legfiatalabb négylábú négy hónapos volt. - Süti úgy elfáradt a mai túrán, hogy ölben kellett hazavinni – meséli gazdája Dóbé Zsolt, aki nagyon fontosnak tartja, hogy Süti sokat játsszon fajtársaival, ezáltal is szocializálódjon, és beilleszkedjenek a vizslás társadalomba, amelynek tagjai nagyon nyitottak, hisz tiszteletbeli tagokat is maguk közé fogadnak. Úgy, mint a legmesszebbről, Fótról érkező Iványi Hajnalkát és kutyáit. Buborék labrador, Kókusz pedig westie. Ennek ellenére ők is rendszeres résztvevői a vizslatúráknak, ahol egyre több barátot szereznek.

Olvasóink írták

 • 4. papasmamas 2013. szeptember 17. 23:52
  „A magyar vizsla egy különleges és fantasztikus jószág, ráadásul gyönyörű is. Szívből gratulálok a szervezőknek, kívánom, hogy még sokáig legyen kitartásuk hasonló programok szervezéséhez és e nemes kutya népszerűsítéséhez.”
 • 3. Mandriva 2013. szeptember 15. 21:02
  „Kedvesek, békések, elevenek,gyerekszeretőek... mindenre alkalmasak a vizslák, kivéve házőzrésre, mert bakot tartanának a betörőnek...”
 • 2. partizánok 2013. szeptember 15. 16:05
  „Végre POZITÍV lelkületű emberek!
  :-)
  Gratula a szervezőknek és résztvevőknek.
  Örülök, hogy jól érezték magukat.”
 • 1. kisvirag.simon 2013. szeptember 15. 12:32
  „nEKEM EZ NAGYON TETSZIK , ÖSSZEHOZ , ÉS BARÁTOKAT SZEREZ.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dominó nap a Tescóban: vadászat a lila Törpillára

Reggel még nem sejtettem, hogy szombaton egy 3/3-as, sárga Törpillával jövök haza a Rókusi körúti Tescóból. Törp dominó cserenapot tartottak szombaton az ország összes Tescójában. Tovább olvasom