Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Vizsolyi Líviának hangszere a mániája

Minden bajra-búra a munkaterápia a legjobb gyógymód, vallja Vizsolyi Lívia (képünkön) fagottművész, aki ma 19 órától az SZTE-aulában ad hangversenyt az őszi kulturális fesztivál keretében.
Az Ózdról indult Vizsolyi Lívia a budapesti Zeneakadémia elvégzése után a Filharmónia szólistája lett, majd a győri főiskolán tanított és zenekari művészként dolgozott. 1991-től a Szegedi Szimfonikus Zenekar tagja, a fagott szólam vezetője, valamint az SZTE Zeneművészeti Főiskolai Karának docense. 1999-ben adta ki első CD-jét. Szólistaként rendszeresen fellép hazai és külföldi pódiumokon, koncertezett Finnországban, Olaszországban, Németországban, továbbá Görögországban, ahol mesterkurzust is tartott. Zenekari szólamtársaival alapította meg a Szegedi Fagott Triót, amely már CD-t is megjelentetett.

A mára teljesen szegedivé lett muzsikus büszke arra, hogy a szimfonikus zenekar tagja lehet, és örül annak is, hogy az együttes elsőrangú hangszereket biztosít a fagottosoknak. Sokan nem is tudják, hogy ez milyen fontos, hiszen a mesterhangszerek ára ötmillió forintnál kezdődik.

Így ritkán engedheti meg magának egy muzsikus, hogy önmagának megvegye. A fagott Stradivarijának tartott Heckel márkájú mesterhangszerekért akár 8-10 milliót is elkérnek, Vizsolyi Lívia álma mégis inkább egy Püchner Superior, amit már egy-két millióval olcsóbban is be lehetne szerezni.

– Egy jó hangszer a vérbeli muzsikus számára mindennél többet jelent. Én egyébként is azt vallom: minden bajra-búra a munkaterápia a legjobb gyógymód. Óriási előrelépés, hogy az elmúlt években a legtöbb szólamban kiváló minőségű hangszerekkel gazdagodott az együttesünk – meséli a fagottművész, aki születésnapi ajándékként nemrégiben vehette kézbe legújabb CD-jét, amelyen zenekari jubileumi koncertje hallható. Ma esti hangversenyének műsorán többek között Milde, Devienne és Rachmaninov művei szerepelnek, zongorán közreműködik Zsigmond Zoltán főiskolai adjunktus.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Babszemekből kirakott országtérkép

Nyolcvanöt kilós sütőtököt is láthattak az érdeklődők Balástyán, a hét végén megrendezett zöldség-… Tovább olvasom