Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

''Volt, aki csak annyit mondott: köszönöm''

Egy szegedi kötődésű fiatal énekes kapta a TV 2 Megasztár című műsorának múlt heti adásában a zsűri különdíját. Perlaki Mariann nem bánja, hogy még a vigaszágra sem került be, szerinte így is meg tudja ragadni a tehetségkutató révén ölébe hullott lehetőséget.
Perlaki Mariann szerint ekkora dicséretet még nem kapott senki. Fotó: Frank Yvette
„Ezért érdemes dalokat írni, hogy aztán így adják elő" – mondta Presser Gábor a Megasztár egy héttel ezelőtti adásában, miután végighallgatta Perlaki Mariann előadását. A zeneszerzőtől, de a zsűri többi tagjától sem kapott még soha senki ekkora dicséretet, a szegeden tanuló főiskolás lánynak azonban mégsem adtak lehetőséget a további bizonyításra: még a vigaszágra sem juthatott be. Mariann úgy fogalmazott: már az megérte, hogy ilyen értékelést hallhatott teljesítményéről.

A versenyen ugyan Szolnokot képviselte, ám tanulmányai évek óta Szegedhez kötik, hiszen a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai karán magyar–ének szakos hallgató. Így tehát mindkét Tisza-parti városban szoríthattak érte. Zenei karrierjét azonban egy harmadik városban, Budapesten szeretné elindítani.

– Dzsessz szakon szeretnék tanulni, ezért gondoltam, ha már úgyis ott leszek, zenekart is a fővárosban keresek. Remélem, ha megtalálom azokat, akikkel együtt tudok zenélni, a Megasztár zsűrijének különdíja jelent majd annyit, hogy megkapjuk a kellő támogatást – mondta.
Mariann egyébként nem először próbálkozott a tehetségkutató versennyel. Tavaly is jelentkezett, akkor azonban még a selejtező meghallgatásra sem hívták be. Hogy miért, azóta sem tudja.

Sok más társával ellentétben a diáklány nem azt várta a műsortól, hogy sztárt csinál belőle. Azon gondolkodott, jó előre, vajon elég erős lenne-e, hogy végigcsinálja a versenyt, ha beválogatják a legjobbak közé. A középdöntőn többször elmondták róla társai: kifejezetten visszahúzódó, csendes lánynak ismerték meg. Bár Mariann ezt azért eltúlzott véleménynek érzi, azt elismerte: új környezetben szeret egy ideig a háttérben maradni.

– A Megasztárban nekem csak az volt igazán fontos, hogy megmutathassam, milyen a világom, ez pedig sikerült – magyarázta. – Rengeteg emberhez eljutott egy kis rész belőlem annak a dalnak a segítségével, amit akkor szoktam hallgatni, ha olyan szomorú vagyok, hogy legszívesebben elmenekülnék a világból. Azóta sokan odajöttek már hozzám, és volt, aki csak annyit mondott: köszönöm. Ezért már érdemes volt elmennem a versenyre. Hogy nem jutottam tovább, úgy fogom fel: lehet, hogy nekem nem ilyen egyszerű utat kell bejárnom.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy cég adott két ajánlatot a tenderen

Négy cég két ajánlatot nyújtott be a szegedi busztenderre, amelynek tegnap járt le a határideje. Tovább olvasom