Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Volt rab balhéja a Csillagnál

Egymásnak ellentmondó, ráadásul ellenőrizhetetlen információk terjednek Szegeden arról, hogy mi történt szerda este a Csillag börtönnél. Ami tény: egy börtönbüntetéséből aznap szabadult ember és barátja határőr- és rendőrhallgatókkal csapott össze.
Szemtanúk szerint a Csillag börtön épületében működő A klub előtt történt a verekedés. Fotó: Miskolczi Róbert
Szerda késő este egy aznap kiengedett elítélt szabadulását ünnepelve kocsmáról kocsmára járt barátjával, végül a szegedi Csillag börtön főbejárata mellett, a börtön épületében működő, úgynevezett „A" klubnál kötött ki. Egyes, számunkra egyelőre ellenőrizhetetlen hírek szerint a volt elítélt az ott szórakozók között felismerte, vagy felismerni vélte azt a rendőrt, aki évekkel korábban rács mögé juttatta, és bosszútól hajtva megtámadta. Alig néhány perc alatt tömegverekedés robbant ki, aminek a hatalmas erőkkel a helyszínre érkező rendőrök vetettek véget.

Innentől a hivatalos és a nem hivatalos információk már számos ponton lényegesen eltérnek egymástól. A rendőrség határozottan cáfolta, hogy a verekedésben részt vett volna rendőr, vagy valamelyik fegyveres testület tagja, és azt is, hogy a botrány a klubban tört volna ki. Ezt mondta tegnap délután a klub egyik alkalmazottja is, aki hozzátette: a verekedés az utcán zajlott, ő értesítette a rendőrséget.

A botránynak több tucat szemtanúja volt. Ők azt mondták, a klubból kitódulók közül néhányan „beszálltak" a verekedésbe.
A szórakozóhely egyébként nem nyilvános, oda csak a fegyveres testületek tagjai, BV-dolgozók, rendőrök, vámosok, határőrök léphetnek be.

Azokat az információkat viszont már senki nem cáfolta, hogy a volt rab és barátja főleg határőr- és rendőrtiszthelyettes hallgatókkal csapott össze a klubtól és a börtöntől néhány méterre, de azt, hogy miért, arra senki nem tudott válaszolni.

– Két személy ellen garázdaság miatt eljárást indított a Szegedi Rendőrkapitányság, előállításuk és kihallgatásuk után távozhattak a rendőrség épületéből – nyilatkozta lapunknak Vad Róbert, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Azt senki nem tudta megmondani, hogy a börtönből szabadult férfit korábban miért ítélték el. Megbízható forrásokból úgy értesültünk, a volt rab nem Szegeden és nem Nagyfán szabadult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc hónapja nem tudja eltemetni édesanyját

Muskó Ferenc január közepe óta nem tudja eltemetni az édesanyját a Belvárosi temetőben – a… Tovább olvasom