Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Volt szegedi polgármesterjelölt is szerepel az adóslistán

Csongrád megye - Csapó Balázs egykori szegedi polgármesterjelölt és képviselő, valamint Thirring Ákos, Tömörkény 1990–98 közötti polgármestere és Székely Gyula, a Jobbik volt dóci elnöke is több mint 10 millió forintos adótartozással szerepel az adóhatóság legfrissebb szégyenlistáján.
Közzétette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal azon magánszemélyek és egyéni vállalkozók nevét és pontos címét, akik – a június 30-i állapot szerint – legalább 180 napja tartoznak több mint 10 millió forinttal az adóhatóságnak.

A 72 oldalnyi, összesen 3752 személyt tartalmazó szégyenlistán több mint száz embert találtunk a megyéből, akiknek a többsége szegedi. Közülük a szegedi Mohácsi József, Timotity Milán és Kreiniker Sándor már nem először szerepel az adóhatóság szégyenlistáján.

Új a listán Csapó Balázs vállalkozó, aki 2002-ben a Szegedért Egyesület színeiben indult polgármesterjelöltként Szegeden. A polgármester-választást elbukta, de listán bejutott a szegedi közgyűlésbe, sőt 2004 és 2006 között az önkormányzat lakossági érdekvédelmi megbízottjaként dolgozott a városházán. Csapó 2006-ban is bejutott listán a közgyűlésbe a Szegedért Egyesület színeiben. Politikai karrierje akár feljebb is ívelhetett volna, ha 2010-ben bekerül a parlamentbe az LMP országos listáján, amelyen a 26. helyet foglalta el.

Tegnap szerettük volna megkérdezni Csapó Balázstól, hogyan halmozta fel a tetemes adótartozását, de nem értük el. Telefonja rögzítője azt közölte, hogy „a hívott szám az előfizető kérésére nem kapcsolható".

Továbbra is több mint 10 millió forinttal tartozik az államnak Thirring Ákos, Tömörkény 1990–98 közötti polgármestere és Székely Gyula, a Jobbik volt dóci elnöke is, akiknek a neve már korábban is szerepelt az adóhatóság szégyenlistáján. Thirring és Székely októberben független polgármester-, illetve képviselőjelöltként is indult Tömörkényben, illetve Dócon az önkormányzati választáson. Ezt megtehették, mert az indulásnak nem volt feltétele a köztartozás-mentesség. Ha megválasztották volna őket, akkor ki kellett volna fizetniük a köztartozásukat. Erre azonban nem került sor, mert sem Thirringet, sem Székelyt nem választották meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Migráns kutya gazdát keres!

A Dél-alföldi Állatvédőrség osztotta meg a Facebookon, hogy egy migráns kutyának keresnek gazdát. Tovább olvasom