Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Vonzóvá tennék a közigazgatást

Szeged - Vonzóvá kell tenni a közigazgatást – ez a célja annak az átalakításnak, amelynek kormányzati és régiós intézkedéseit ismertette tegnap Szetey Gábor kormányzati személyügyi államtitkár Szegeden.
Idén a kormányzati, jövőre a régiós közigazgatást is vonzóvá kell tenni a tisztségviselők számára, hogy átlátható életpályát tervezhessenek, és hatékony munkát végezzenek – összegezte az átalakítás célját tegnap a megyeházán Szetey Gábor kormányzati személyügyi államtitkár. Az újonnan megalakult regionális államigazgatási kollégium negyvenkilenc vezető tisztviselőjének tartott előadásán a személyzeti helyzetet úgy jellemezte, hogy a mostani köztisztviselők kevésbé felkészültek és elismertek, mint a kilencvenes évek elején. Hiányzik a negyvenes generáció, mert kiáramlott a jól fizető versenyszférába. Emiatt gond lesz a vezetők utánpótlásával.

A változások alapja, hogy a közigazgatás naprakész adatokkal rendelkezzen a betöltetlen álláshelyekről, ezért ezeket január 1-jétől közös honlapon közlik (www.kozigallas.gov.hu). A vezető pozíciókat a kormányzati, személyügyi központ segít megpályáztatni. Így két-három év alatt az angol államigazgatásban már bevált, egységes és átlátható értékelésrendszer áll fel. Ennek lépése például: a munkakör alapú fizetési rendszer megtöltése tartalommal, valamint a visszacsatolás és a konfliktuskezelés módjának megismertetése – mondta az államtitkár.

Ezután Tamásné Czinege Csilla, az APEH regionális igazgatója beszélt az adóhivatal egyéni teljesítményértékelési tapasztalatairól. Kidolgozásáért tavaly az igazgatóság megkapta a Magyar Közigazgatási Minőség Díjat.

Olvasóink írták

 • 3. kiscica 2008. január 14. 15:43
  „Kedves Lola!
  Asszem az egyetemi végzettség, meg két idegennyelvnek elégnek kéne lenni. A jó pályázat meg azon múlik, hogy ki mennyit mer vagy tud összehazudozni. Vagy esetleg mellbedobással is be lehet jutni?!”
 • 2. Lola 2008. január 12. 11:54
  „Kiscica: nem képtelenség bejutni, csak jó pályázatot kell írni, és képzettnek kell lenni.”
 • 1. Kiscica 2008. január 11. 10:23
  „Ha nem vonzó, akkor miért van az, hogy képtelenség bejutni? Nézzék meg a hozzászólásomat egy korábbi cikkre, melyben a közszférában szabad helyek megpályáztatásáról volt szó!
  Főleg Szegeden nem helyénvaló ez a cikk, mert Szegeden nagyon nehéz elhelyezkedni, és akinek ez sikerül, az is csak minimálbérért kidolgozza a belét is. Akinek nem vonzó a közszféra, az adja át a helyét olyanoknak, akiknek ez vonzó lenne!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hálapénz összege az orvos stílusától is függ

Szeged - Európában nálunk kapnak leggyakrabban hálapénzt az orvosok – leginkább a szülészek és a sebészek. A szegedi női klinikán kérdezősködve kiderült: a legtöbb páciens találkozott már a jelenséggel, viszont van, aki meggyőződésből nem hajlandó fizetni. Tovább olvasom