Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Wass Albert

Az erdélyi magyar irodalomért rajongó magánszemélyek alapítottak baráti társaságot nemrégiben Szegeden. Egyesületüket Wass Albert erdélyi magyar íróról nevezték el.
Az erdélyi magyar irodalomért rajongó magánszemélyek alapítottak baráti társaságot nemrégiben Szegeden. Egyesületüket Wass Albert erdélyi magyar íróról nevezték el. Péter Árpád, a társaság elnöke elmondta: mindenkit szeretettel várnak az egyesületbe, aki szereti a magyar és az erdélyi irodalmat, valamint rajong az erdélyi helikonistákért, Áprily Lajosért, Kós Károlyért, Nyírő Józsefért vagy Tamási Áronért. Céljuk ezen írók műveinek megismertetése, valamint Wass Albert életművének politikamentes bemutatása. Péter Árpád szerint ez utóbbi különösen fontos, mert ma Wass nevét mindenki politika tárgyává teszi, holott nem volt más, csak egy hazáját szerető irodalmár.

A baráti körben ezért nem is akarnak politikával foglalkozni. Az érdeklődőket először március 14-én invitálja találkozóra az egyesület: ekkor a kisszínházban rendhagyó irodalomórát rendeznek, amelyen Nagy Pál marosvásárhelyi irodalomtörténész tart előadást az erdélyi helikonistákról és Wass Albertről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb pénz jut a szociális otthonokba

Csökkent az idősgondozás állami normatív támogatása az idén. Szegeden a működési költségek kieső… Tovább olvasom