Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Weöres-vers mindenkinek

Szeged - A szegedi Weöres Sándor Általános Iskola tegnap ünnepi műsorral és véradással zárta a névadó tiszteletére tartott centenáriumi évet: a májusban kezdődött emlékezéssorozat az iskola mind a 340 diákját megmozgatta.
A tavaszi versmaratonon 100 iskolás mondott el 100 Weöres-verset – kicsik a nagyoknak, nagyok a kicsiknek. Dobos János, az iskola igazgatója elárulta, májusban a költő verseit megzenésítő Sebő Ferenc és zenekara is ellátogatott Szegedre, amikor meghívták az ország 10 Weöres Sándor nevét viselő iskoláját, amelyek közül 8 képviselőit vendégül is látták.

A szerző felvétele
A szerző felvétele

– Június 22-én, a költő születésnapján a versbuszokon a diákok által elmondott Weöres-verseket „játszotta" a Tisza Volán. A helyi járatokon a megállók között hangszórókból Weöres Sándor szólt – mesélte az igazgató. Dobos János úgy véli, a diákok most már biztosan ismerik iskolájuk névadóját, hiszen egy évig a költészetén keresztül köztük élt Weöres Sándor. Tegnap este 50 iskolás és a meghívott óvodások együtt szavalták el Weöres Sándor két téli versét, majd kézműves-foglalkozáson vettek részt, szüleik adventi véradással segíthettek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkolót építenek Zsombó főterén

Új, 15 férőhelyes parkoló épül a zsombói József Attila Közösségi Ház és Könyvtár előtt. Tovább olvasom