Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Whiskys lekvár is került a sajtok mellé Csilla kosarába

Whiskys lekvár is került a sajtok mellé Csilla kosarábaMegtetszett Csillának a sokat sejtető, piros gyümölcsökből készült lekvár neve. Fotó: Török JánosA cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
Csupa olyan élelmiszert vásárolt magának Dohány Jánosné Csilla, amit nyugdíjából eddig nem engedhetett meg magának. Különleges sajtok, szalámi és egy sokat sejtető nevű lekvár is a kosarába került.
– Múlt szombaton a buddhizmus szerint különleges szerencsenap volt. Ha ezen a napon kíván az ember valamit, sokkal nagyobb az esélye bármilyen nyereményre. Nem vagyok buddhista, mégis azt kívántam, hogy nyerjem meg a Telekosarat – mondta a szegedi Dohány Jánosné.

A 71 éves nyugdíjas asszonynak ha nem is feltétlenül Buddha miatt, de szerencséje volt: újabb Telekosár-nyertesként 25 ezer forintért vásárolhatott az újszegedi Príma Novában a Délmagyarország számlájára. – Színház- és mozijegyet már nyertem a lappal, de hogy több mint tízezer szelvény közül éppen az enyémet húzzák ki, azt nem reméltem. A nyeremény híre után a vérnyomásom is felment, egész nap járkáltam fel s alá, hogy mit is vegyek. Végül úgy döntöttem, hogy olyan dolgokat vásárolok, amiket máskülönben nem engedhetnék meg magamnak. Sosem költöttem még el egyszerre 25 ezer forintot élelmiszerre, általában 1-2 ezer forintért vásárolok. Ha valamiből kifogyok, azt megpróbálom azonnal pótolni – mondta Csilla.
Csilla olyan termékeket vásárolt, amelyeket másképp nem engedhetne meg magának. Fotók: Török János
 

Az asszonynak két gyereke és három középiskolás unokája van. Nekik Milka csokit szánt ajándékba, de mivel éppen akciós volt az édesség az üzletben, végül 14 tábla landolt belőle a kocsijában.

 – Imádom a sajtokat – mondta, miközben maasdamert, márványsajtot és más sajtkülönlegességeket tett a kosarába. Csilla sosem ír bevásárlólistát, azt veszi meg, ami megtetszik neki a sorok között. Ilyen volt a Faszállítók lekvárja fantázianévre keresztelt dzsem is, ami többféle piros gyümölcsből készült, és a benne levő alkohol miatt csak 18 éven felülieknek ajánlják. Az Alaszkában élő favágók beszállítói alkották meg ezt a lekvárt, és az ottani zord hideg miatt került bele whisky.

Az asszony kosarába szalámi, kolbász, szalonna, disznósajt, csülök, barna cukor, citrom, mandarin és kókuszzsír is került. – Ha ilyen márkás dolgokat vesz az ember, nem is kerül olyan sok minden a kocsijába – pásztázta végig kosara tartalmát. Nem akart túl sokat ráfizetni az ajándékvásárlásra, így amikor már számológépe szerint közel járt a 25 ezer forinthoz, a pénztár felé vette az irányt. Csilla végül 24 ezer 997 forintot fizetett, így szinte fillérre pontosan el tudta költeni a nyereményét.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégén óraátállítás! Ön tudja, hogy előre vagy hátra? Vagy megszüntetné az egészet?

Hétvégén óraátállítás! Ön tudja, hogy előre vagy hátra? Vagy megszüntetné az egészet?
A magyarok 80 százaléka eltörölné az óraátállítást - derült ki a Szallas.hu legfrissebb felméréséből. Tovább olvasom