Délmagyar logó

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -5°C | 1°C Még több cikk.

Woodstockot csinált Anna a pusztában: rajongói táborból nőtte ki magát az ópusztaszeri fesztivál

Rajongói táborból nőtte ki magát valószínűleg az ország egyik leghangulatosabb és legcsaládiasabb fesztiváljává az Anna and the Barbies zenekar frontembere, Pásztor Anna fejéből kipattant öltet, a Woodstock az Ugaron.
– Az első három év volt az őskor. A zenekarok ingyen jöttek játszani, volt olyan év, hogy a rajongók dobták össze a fesztivál költségét. Utána most jön a „szopóléc", amikor még ráfizetéses a buli, ezt követi majd a plató – vázolta a fesztivál fejlődési ciklusát az ötletgazda, Pásztor Anna, a Fonogram-díjas Anna and the Barbies zenekar frontembere, miközben az ópusztaszeri Akhal Ménes területén az egyik lacikonyhásnál kiflibe töltött pörköltet falatozott a lemenő nap fényében, ölében az egyik kisgyermekével.

A Woodstock az Ugaron fesztivált idén hatodik alkalommal rendezik meg az ópusztaszeri pusztában az erdő mellett. A szerdán kezdődött fesztivál szombatig tart. Az első nap délutánját családias, baráti hangulat jellemezte.
– Nemhiába lett ez a neve, mert nekem etalon az 1969-es Woodstock. Minden évben legalább háromszor megnézem a koncertfilmet, és sírok. Egy emberbaráti fesztivált szeretnék csinálni – mondta a szervező.
 
Woodstock az Ugaron: elkezdődött a fesztivál - GALÉRIA. Fotó: Török János

– Hat évvel ezelőtt az a jurta volt az egész kezdete – mutatta a bejárat közelében álló koncerthelyszínt Anna, ahol a Baricz nevű együttes hangolt Baricz Gergő zenész-énekes, az X-Faktor második szériájának harmadik helyezettjének vezetésével. A hangolást nagypapájával, Szalay Józseffel együtt élvezte a három és fél éves budapesti Horváth-Szalay Bercel. De nem ő volt a legfiatalabb fesztiválozó a pusztában felállított jurtában, hanem a mindössze egyéves és egy hónapos Demeter Márton, aki még majdnem a színpadra is felmászott volna, ha édesanyja nem fogja vissza. A szintén fővárosi anyuka elmondta, a kisfiú már a tavalyi rendezvényen is itt volt három hónapos korában.

A családias hangulat mellett az árak is barátiak, a kisfröccs 350, a nagy 650, egy korsó sör 490, a töményeket pedig 550 és 800 forint között mérik. A legpörgősebb árussal is sikerült találkoznunk, az érdi Mrsan Norbert nem győzte dicsérni a glutén- és laktózmentes, teljesen paleo, csak gyümölcsökből és magokból készült édességét, majd a mellettük áruló fiatal lány kézzel készült táskáit.

A Woodstock az Ugaron fesztivál nagyszínpadán csütörtökön Péterfy Bori & Love Band, a Supernem, majd az Apey and the Pea koncertezik.

 A hangulat családias, a légkör baráti. Szerdán kezdődött az Anna and the Barbies zenekar frontembere, Pásztor Anna fejéből kipattant Woodstock az Ugaron fesztivál az Ópusztaszer melletti pusztában. Fotó: Török János

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fergeteges tánckavalkád Szegeden - menettánccal indult a 28. Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál: látványos fotók

Fergeteges tánckavalkád Szegeden - menettánccal indult a 28. Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál: látványos fotók
Szerda este megkezdődött a 28. Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál: hat külföldi és három magyar… Tovább olvasom