Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Zakar Péter szerint az ÓNTE lyukas zsák

Aki a bajban csak rikoltozik és lármázik, az rosszul védi magát – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Zakar Péter, a megyei közgyűlés alelnöke.
Aki a bajban csak rikoltozik és lármázik, az rosszul védi magát – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Zakar Péter, a megyei közgyűlés alelnöke. A politikus az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark igazgatójának, Nagy Lászlónak címezte megjegyzését. Lapunk hétfői számának harmadik oldalán többek között arról nyilatkozott az igazgató, hogy a park látogatottsága csökken, és tervbe vett fejlesztéseiket a tulajdonos megyei önkormányzat segítsége nélkül nem tudják megvalósítani.

Zakar arra emlékeztetett, hogy a kht. 1995 óta gazdasági társaságként működik, épp azért választották akkor ezt a formát, hogy ne függjön a normatívától a park. Mivel a Feszty-körképet egyre többen látták, már nem jelent akkora vonzerőt. Az alelnök szerint az MSZP–SZDSZ kormánynak, és a megye előző vezetésének kultúrpolitikája vezetett eddig a válságig – ugyanakkor úgy vélte, a park menedzsmentjének előre kellett volna gondolkodnia. Zakar a több ezer főt vonzó rendezvényeket, a környező településekkel közös pályázatokat, az akadálymentesítést, a diákokra fordított figyelmet, a „célcsoport szerint differenciált" reklámot hiányolja. Az önkormányzat segít a tervek megvalósításában, ám Zakar hozzátette: idén 267 milliót, jövőre ennél kevesebb pénzt kap a megye a közgyűjteményi feladatok ellátására. „Lyukas zsákba nem fogunk pénzt önteni" – mondta az alelnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetős lesz a rakpart is

Huszonöt százalékkal emelik a parkolási jegyek és bérletek árát, este hatig kitolják a díjfizetési… Tovább olvasom