Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Zalán-verseskötet sok humorral

A Tiszatáj Könyvek sorozatban jelent meg a Szegedről indult Zalán Tibor „szállás rossz ágyon" című új verseskötete. A József Attila-díjas költő, író 1974-től állandó szerzője a szegedi irodalmi folyóiratnak, ahol azóta folyamatosan publikál.
A Tiszatáj Könyvek sorozatban jelent meg a Szegedről indult Zalán Tibor „szállás rossz ágyon" című új verseskötete. A József Attila-díjas költő, író 1974-től állandó szerzője a szegedi irodalmi folyóiratnak, ahol azóta folyamatosan publikál. Most az NKÖM és a Magyar Könyv Alapítvány támogatásával látott napvilágot a „szállás rossz ágyon", amely korábbi avantgárd tapasztalatait is felhasználó, de klasszicizálódott költészetébe enged bepillantást. Olasz Sándor irodalomtörténész, a Tiszatáj főszerkesztője szerint főként drámai létösszegző verseket tartalmaz a kötet. Benne van a mi világunk lírai lenyomata is, ugyanakkor olyan gondolati problémák izgatják a költőt, amik bizonyos életkorhoz érve törvényszerűen érdekelni kezdik az embert.

A kötet első verse a 70 éves Ilia Mihályt köszönti, és több más kortárs alkotó neve is felbukkan az ajánlásokban. Ugyanakkor benne vannak a legfrissebb személyes problémák, például az a nevezetes költemény is, amely először az Élet és Irodalomban jelent meg a Gong című tévéműsor megszüntetése után. Zalán Tibor költészetére a játékos, humoros hang továbbra is jellemző, például a Családi kűr című verse – Arany János Családi körének átirata – igazi szórakoztató olvasmány, nagy sikert aratott a legutóbbi irodalmi humorfesztiválon is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos karambol, három sérülttel Üllésen

Kamionnal ütközött tegnap egy személyautó Üllésen. Információink szerint a gépkocsiban egy család… Tovább olvasom