Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Zalán a Tiszatájban

Csiki László, Marsall László és Zalán Tibor versei, Faludy György, Márton László és Tandori Dezső prózája szerepel a Tiszatáj júliusi számának szépirodalmi összeállításában.
Csiki László, Marsall László és Zalán Tibor versei, Faludy György, Márton László és Tandori Dezső prózája szerepel a Tiszatáj júliusi számának szépirodalmi összeállításában. Közli a folyóirat Virág Zoltán irodalomtörténész izgalmas és tanulságos beszélgetését is Zalán Tiborral, ami a szegedi Olasz Kulturális Központban hangzott el áprilisban. A Tanulmány rovatban Fried István Márai Sándorról és Franz Kafkáról ír.

Vörös István A mítosz nélküli nép mítosza című tanulmánya az ironikus önkép formáit vizsgálja a cseh nemzettudatban. Olasz Sándor főszerkesztő Vállalt személyesség címmel a hetvenöt éves Poszler György válaszútjairól ír. A Tiszatáj Könyvek sorozatban modern – magyar – irodalom – történet címmel megjelent tanulmánykötetet Szilasi László elemzi. Németh Zoltán A haláljáték leküzdhetetlen vágya című kötetéről Bedecs László írt kritikát. A júliusi lapszámot Kusztos Endre rajzai illusztrálják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balogh László a Magyar Televízió kuratóriumi elnökségében

A Magyar Televízió tízfős kuratóriumi elnökségének tagja lett Balogh László, akit a… Tovább olvasom