Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Záporral jön a ˝hidegfront˝ - mi pedig csokorba szedtük hétfő legfontosabb híreit, plusz a hét drámáját

Egyedülálló anyagot fejlesztenek Szegeden, kötelezettségszegési eljárást indíthat az EB kvótaügyben, és Orbán Viktor kemény szavaitól volt hangos a sajtó hétfőn. Meg attól, hogy jön a hidegfront, és visszahűl a levegő 26-31 fokra.
Kedden egy gyenge hidegfront hatására ismét északira, északnyugatira fordul a szél, sokfelé megélénkül, északon több helyen meg is erősödhet. Eleinte még délnyugaton fordulhat elő gyenge csapadék, de napközben többségében napos idő várható. Reggel 13-20 fokos minimumokat, délután 26-31 fokos maximum-hőmérsékleteket mérhetünk - írja az Időkép. Szóval ennyit a hidegfrontról.

Az időnél sokkal dermesztőbb eredmény született legújabb ételtesztünk során. Ilyen még nem volt: a moslékos vödörben végezte majdnem minden tétel. Készételkonzerveket kóstoltunk.

Sokakat hideg zuhanyként értek Orbán Viktor kemény szavai az Országgyűlésben: "amíg én vagyok  Magyarország miniszterelnöke és itt állhatok, addig a kerítés a déli határon is állni fog - mondta. A Parlament amúgy elfogadta 124 igen, 55 nem szavazattal és 5 tartózkodással a 2018-as költségvetés összegző módosító javaslatát, ennek alapján az Országgyűlés az államháztartás központi alrendszerének bevételi és kiadási főösszegét mintegy 11 milliárd forinttal megemelte. A Reutersre hivatkozva azt írta az Index, hogy az Európai Bizottság kedden kötelezettségszegési eljárást indít a magyar kormány ellen a kvótaügyben.

Kizárólag sós vízben oldódó, 3D nyomtatásra alkalmas polimer előállításán dolgoznak a Szegedi Tudományegyetem kutatói, a világon egyedülálló anyagot egy drón prototípusának fejlesztésében alkalmazzák majd. Egy ilyen drónnal lett volna jó megnézni a Victor Hugo luxushajót is, amely látványos ,,kézifékes" fordulóval érkezett meg Szegedre fedélzetén 59 francia nyugdíjassal.

Igazi magyar. sztorit talált kollégánk 2 témája között: pár hete lett kész, de ismét bontják a 451-es főutat Csongrád és Szentes között, de most nem a Magyar Közút Nonprofit Zrt., hanem a a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Ez igazából mindegy, a lényeg, hogy megint kerülgetni kell.

Vásárhelyen a már sokat emlegetett H. T. tárgyalását tartották: előbb polgármesteri karriert ígértek neki, aztán egy hangfelvétellel zsarolták, több milliót sajtoltak ki belőle, ezért kényszerült bűncselekmények elkövetésére - adta elő a bíróságon a nemrég Budapesten elfogott 38 éves mindszenti jogász. Most szabadlábra szeretett volna kerülni, de a bíróság benn tartotta.

Makón összezavarodtak a beteg, amikor a hétvégi fogászati ügyeletet keresték volna: csak épp nem volt orvos. Kiderült, a fogorvosi ügyelet helye az ingyenesen, minden makói postaládába rendszeresen terjesztett Makói Hírekben  adminisztrációs hiba miatt a múlt hét végi időpontra rosszul jelent meg.

Először fordul elő az amerikai történelemben, hogy egy szövetségi állam azzal vádol meg hivatalban lévő elnököt, hogy megsérti az alkotmány egyik záradékát. Donald Trumpot pedig most ezzel vádolják.

A "legmegrázóbb" hírt a végére hagytuk: csaknem harminc raklap sör borult az M35-ös autópályára Debrecen határában. Ezeket a fotókat még nézni is szörnyű.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Van, ahol még feleltetnek, van, ahol gyerek sincs az épületben

Kíváncsiak voltunk, mivel telnek az órák, amikor már tanár és diák is a centit vágja. Tovább olvasom