Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Zárkatársától követelt pénzt egy titokzatos fogkrémes tubus miatt, vádat emeltek ellene

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a fogvatartottal szemben, aki a zárkatársát megverte Szegeden, hogy az pénzt adjon neki.
A vádirat szerint az elkövető 2016 decemberében, Szegeden volt börtönben, ahol zárkatársára rábízott egy fogkrémes tubust, amelyben ismeretlen anyag volt. A tubust megtalálták a börtön alkalmazottai a sértettnél, és tőle azt elvették. A vádlott ezután folyamatosan követelte a sértettől, hogy fizessen ki a részére 40.000,-Ft-ot, a tubus áraként. A vádlott közölte vele azt is, hogy megveri, ha a követélésének nem tesz eleget. A vádlott 2017. február 7-én felszólította a sértettet, hogy az édesanyján keresztül utalja át a pénzt a vádlott által megadott bankszámlára. A sértett megtagadta a pénz kifizetését, ekkor a vádlott két alkalommal ököllel megütötte, a sértett az ütések következtében az arc zúzódását szenvedte el. A bántalmazásnak a többi zárkatárs közbe lépése vetett végett.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a többszörös visszaeső vádlottat önbíráskodás bűntettének kísérletével vádolja. Az ügyészség az egytől hét és fél évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt a vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horgászközgyűlés Algyőn

A 2017-es évet lezáró közgyűlését január 28-án, vasárnap 9 órától tartja az Algyői Természetvédő Horgászegyesület a faluház földszinti termében. Tovább olvasom