Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Zárkózottan éltek a kábítószerrel

Zárkózott életet élt az a fiatal tápéi házaspár, akiknek a házában kábítószer-ültetvényt számolt fel a rendőrség. A ház tulajdonosát letartóztatták, a nő szabadlábon védekezhet.
Zárt ajtó, leeresztett redőnyök. Fotó: Karnok Csaba
– Előbb háromnegyed tíz körül két civil ruhás rendőr tűnt fel az utcában, alig egy óra múlva pedig egy rabszállítóhoz hasonló, Rendőrség feliratú autó állt meg a ház előtt – mutat a tápéi Árnyas utcában egy rózsaszínű épület felé Szendrei Zoltán. A középkorú férfi még hozzáteszi, nem gondolta volna, hogy környékükön kábítószer alapanyagú növényt termesztenek.

A szegedi rendőrök szerdán csaptak le F. G.-re és feleségére. A nyomozók a fiatal házaspár Árnyas utca közepén álló házának speciálisan kialakított melléképületében kábítószer-ültetvényre bukkantak. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Tuczakov Szilvána kérdésünkre elárulta, hogy a rendőrség „állampolgári bejelentést kapott", így jutottak a kannabisztermesztők nyomára.

F. G.-ék háza előtt résnyire nyitott tetőablakkal egy sötét színű Opel Vectra áll. A kapu zárva, az utcára néző két ablak redőnyei leengedve. Hiába csöngetünk, senki nem nyit ajtót. Pedig az egyik szomszéd ma már látta F. G.-nét.

Az utcában csatornáznak. Két férfi egymást kiegészítve mesél a 24 órával korábbi rendőrségi akcióról. Azt mondják, végignézték, amikor a nyomozók bilincsbe verve elszállították a ház tulajdonosait és azt is látták, ahogy a vadkendertöveket begyömöszölték a rendőrségi furgonba.

– Nagyon zárkózottan éltek, házuk ablakain mindig le voltak engedve a redőnyök. Úgy, mint most. Soha nem láttam, hogy jött volna hozzájuk valaki – mondja F.-ék egyik szomszédja, Oláh János.

A férfi megengedi, hogy udvarából benézzünk F. G.-ék kertjébe. Miközben az ő kertjében gyalogolunk, megjegyzi, meglepte, hogy szomszédjai „mibe keveredtek". Azt mondja, nem vett észre semmit, nem is tudja, milyen növény a kannabisz, aminek még a szagát sem ismeri. F.-ék udvarán semmi érdekeset nem látunk, hacsak a három különböző termetű kutyát nem lehet annak nevezni, amelyek jöttünkre éktelen ugatásba kezdenek. Oláh János szavaira megnyugodnak, leülnek, és némán néznek felénk.

A rendőrség vizsgálja, hogy F. G.-ék a kábítószert csak saját célra állították elő, vagy el is adtak belőle.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötelező az akadálymentesítés

A hatósághoz fordultak a mozgáskorlátozottak, mert két éve nem akadálymentesítették a Nagyáruház… Tovább olvasom