Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

Zebrán tekerni tilos!

Hajtva tilos, tolva szabályos – hívja fel a kerékpárosok figyelmét egy tábla a szegedi Dugonics téri kettős körforgalomnál csütörtök óta.

A kerékpáros balesetek számának növekedése miatt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága a Szegedi Rendőrkapitánysággal és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel közösen kerékpáros figyelemfelhívó táblákat helyezett ki.

Tábla. A háttérben egy szabályos kerékpáros. Fotó: Karnok Csaba
Tábla. A háttérben egy szabályos kerékpáros.
Fotó: Karnok Csaba

Vad Róbert őrnagy, a baleset-megelőzési bizottság titkára elmondta, ezek nem KRESZ-, hanem figyelemfelhívó táblák. – Az autósok nem 30-40 kilométeres sebességgel érkező biciklisekre, hanem sokkal lassabban haladó gyalogosokra számítanak a kereszteződésekben – mondta az őrnagy.

– Ha nincs kerékpáros átvezető, akkor a gyalogátkelőhelyeken tolni kell a kerékpárt. Csak a gyalogosnak van elsőbbsége – hangsúlyozta Virágné Nagy Angelika százados, a városi kapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője. – Fontos lenne, hogy egy alap KRESZ-vizsgát tegyenek a kerékpárosok is – mondta Makrai László, a környezetgazdálkodási nonprofit kft. ügyvezetője. – Az elektromos kerékpárok halkak, és nagy sebességre képesek. Ezekkel olyan nyugdíjasok közlekednek, akik kerékpározni sem igazán tudnak. Ha egy idős ember nyargal egy hangtalan járművön, az életveszély – fogalmazott Makrai.

A tíz darab, összesen 170 ezer forintba kerülő táblát a Dugonics mellett a Csillag téren helyezik ki.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tóth Péter a Jobbik szegedi polgármesterjelöltje

Soha, semmilyen körülmények között nem lép vissza Kothencz János fideszes polgármesterjelölt javára… Tovább olvasom